2014-04-23 14:46:47
Φωτογραφία για «Αν τα ρωσικά στρατεύματα δεχθούν επίθεση, θα απαντήσουν»
«Η Ρωσία θα απαντήσει κατάλληλα αν δεχθεί επίθεση ή θιγούν τα συμφέροντα του ρωσικού λαού» δήλωσε σε... συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Russia Today» ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Στη συνέντευξη που έδωσε στη δημοσιογράφο Sophie Shevardnadze κατήγγειλε πως «οι ΗΠΑ έχουν βάλει το χεράκι τους» στην κατάσταση που επικρατεί τώρα στην Ουκρανία.

Όπως είπε ο Λαβρόφ, «στην περίπτωση που η ρωσική επικράτεια δεχθεί επίθεση τότε η Μόσχα θα απαντήσει ανάλογα με βάση το διεθνή νόμο.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες των δυτικών για ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία, απάντησε πως οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν περάσει τα σύνορα, αλλά παραμένουν στη ρωσική επικράτεια.

«Αν όμως δεχθούν επίθεση Ρώσοι πολίτες, τότε αυτό αποτελεί επίθεση εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας», πρόσθεσε.

Ο ρώσος ΥπΕξ αναφέρθηκε επίσης στην αμερικανική ανάμειξη στην παρατεινόμενη κρίση της Ουκρανίας, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι «προσπαθεί να ποδηγετήσει την κατάσταση».


«Δεν έχουμε λόγους να μην πιστεύουμε ότι οι αμερικανοί σκηνοθετούν το σόου», είπε ακόμη ο Σεργκέι Λαβρόφ στην “RT” , αναφερόμενος στο ταξίδι του αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο, η οποία συνέπεσε με την «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» της κυβέρνησης του Κιέβου εναντίον των εξεγερμένων ρωσόφωνων στην ανατολική Ουκρανία.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι ένα ακόμη παράδειγμα πως η Ουάσιγκτον προσπαθεί να κερδίσει έδαφος στη γεωπολιτική μάχη» είπε επίσης ο ρώσος υπουργός.

Αναφερόμενος στην τετραμερή διάσκεψη της Γενεύης στις 17 Απριλίου, ο Λαβρόφ κατηγόρησε την κυβέρνηση του Κιέβου πως δεν συμμορφώνεται με την υποχρέωση να σταματήσει τις βιαιότητες.

Η ρωσική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την προσωρινή κυβέρνηση του Κιέβου που ανέλαβε πραξικοπηματικά την διακυβέρνηση της χώρας στις 22 Φεβρουαρίου, μετά από εβδομάδες αιματηρών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που οδήγησαν στην ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Βικτός Γιανούκοβιτς. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΡΑΪΚΟΝΕΝ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΡΑΪΚΟΝΕΝ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ