2014-04-23 17:15:05
Φωτογραφία για Ομιλία Π. Καμμένου στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κινήματος
«Χριστός Ανέστη. Χρόνια πολλά σε όλους.

Εύχομαι καλή δύναμη. Σήμερα ξεκινά και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία για τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. Η ομάδα των υποψηφίων ευρωβουλευτών κάνουμε την πρώτη μας συγκέντρωση.

Θέλω να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα περήφανος για όλους σας, γιατί οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, τα κινήματα και οι πολίτες, καταφέραμε να κάνουμε το πιο δυνατό και έντιμο ψηφοδέλτιο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι σας θα έχετε τις ίδιες ευκαιρίες απέναντι στον ελληνικό λαό, που θα αποφασίσει για πρώτη φορά με σταυρό προτίμησης, με ένα έντιμο σύστημα, για την εκλογή των ευρωβουλευτών.

Ανακοινώσαμε τη Μεγάλη Δευτέρα το ευρωψηφοδέλτιό μας, ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο οι υποψήφιοί μας αντιπροσωπεύουν πραγματικά τον ελληνικό λαό. Εκπροσωπείται η επιστημονική κοινότητα, ο εμπορικός κόσμος, ο χώρος του πνεύματος, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, τα δύο εκατομμύρια άνεργοι. Η μεγαλύτερη εκπροσώπηση, με τουλάχιστον δέκα υποψηφίους, είναι ακριβώς από αυτή τη μερίδα του ελληνικού λαού, τους νέους ανθρώπους, που αιμορραγεί το έθνος με τη νέα μετανάστευση προς το εξωτερικό, τους πτυχιούχους ανέργους ή εκείνους που δεν μπορούν να εργαστούν στον τομέα των σπουδών τους.


Βλέποντας τα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων εγώ θα τολμήσω να κάνω σύγκριση, διότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι εδώ οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είστε η πραγματική εικόνα του ελληνικού λαού. Σε όλα τα άλλα ψηφοδέλτια θα παρατηρήσει κανείς ότι υπάρχει για πρώτη φορά η φωναχτή και δυνατή εκπροσώπηση της διαπλοκής.

Είναι απίστευτο. Αν δει κανείς το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, εκπροσωπούνται συγκεκριμένοι εργολάβοι που αναλαμβάνουν δημόσια έργα με τον εκπρόσωπό τους. Εκπροσωπείται ο επί χρόνια εθνικός προμηθευτής στις τηλεπικοινωνίες και στα δημόσια έργα με τη δική του εκπρόσωπο, πρώην διευθύνουσα σύμβουλο των εταιρειών του.

Εκπροσωπείται, σε άλλο ψηφοδέλτιο, όχι της Νέας Δημοκρατίας, δεν πρόλαβε, εκπρόσωπος του κ. Ψυχάρη, ο κ. Παντελής Καψής.

Είναι καταπληκτικό πόσο τα κόμματα της μεταπολίτευσης δείχνουν πλέον δημόσια την εξάρτησή τους από τη διαπλοκή. Και από εκεί και πέρα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, βλέπουμε να παίζουν στην Ευρωβουλή το παιχνίδι της δήθεν δημοσιότητας.

Άλλο ψηφοδέλτιο θα κλάψει - λέει - και θα μεταφέρει τον αμανέ και τον κλαυθμό του ελληνικού λαού στο Ευρωκοινοβούλιο.

Άλλο ευρωψηφοδέλτιο θα εκπροσωπήσει τους χούλιγκαν του γηπέδου, που θα πάνε να κάνουν νομοθετικό έργο στην Ευρωβουλή, θα εγκρίνουν τον προϋπολογισμό και θα συμμετέχουν σε επιτροπές.

Άλλο ευρωψηφοδέλτιο κατεβάζει καλλιτέχνες και τραγουδιστές. Δεν είναι κακό να έχουν καλλιτέχνες. Και εμείς έχουμε εκπροσώπους του πολιτισμού, που θα παλέψουν για τον πολιτισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το σημαντικό εδώ είναι το πως θα ξεκινήσει και θα προχωρήσει αυτή η προεκλογική μας εκστρατεία.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι από σήμερα δεν επιτρέπεται κανείς να είναι στο σπίτι του. Θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας χωριστά, για να πλησιάσουμε την ελληνική κοινωνία. Θα είμαστε αποκλεισμένοι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν έχουμε βλέπετε το «προνόμιο» να είμαστε ένα κόμμα, ένα Κίνημα, το οποίο το δημιούργησαν οι «μιντιάρχες», το οποίο τα πάει καλά ή γονατίζει με τα ΜΜΕ και τα εργολαβικά συμφέροντα που εκπροσωπούν το καθένα ξεχωριστά.

Δεν θα συμβιβαστείτε με κανέναν. Θα χτυπηθούμε με όλους αυτούς. Σύμμαχός μας θα είναι ο ελληνικό λαός, που πρέπει όμως να μάθει τις απόψεις μας και να ακούσει τη φωνή μας. Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι να κάνουμε αυτό που δεν κάνουν οι άλλοι, να ακούσουμε εμείς τους πολίτες.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε ένα πρόγραμμα, το οποίο θα αναλύσουμε και μαζί θα προχωρήσουμε στη διεργασία ειδικών προγραμμάτων για τις ευρωεκλογές ανά τομέα. Για το λόγο αυτό σήμερα ζήτησα να μας κάνει μια ανάλυση η βουλευτής μας η Έλενα Κουντουρά για τις δομές του Ευρωκοινοβουλίου και για τις Επιτροπές, ώστε να δει ο καθένας σε ποιο τομέα θα μπορέσει να ασχοληθεί.

Θα ήθελα από τους 42 υποψηφίους ευρωβουλευτές, η καθεμιά και ο καθένας να αναλάβει από έναν τομέα αντίστοιχο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο τομέας που θα αναλάβει ο καθένας θα είναι ένας τομέας στον οποίο θα πρέπει να μπορούμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για το τι ακριβώς θα πράξουμε και το πως ακριβώς θα το αντιμετωπίσουμε.

Θέλω να σας πω ότι οι πολίτες περιμένουν πάρα πολλά από εσάς και θα επιλέξουν τον εκπρόσωπό τους, όχι με τα κριτήρια που επιβάλλουν τα ΜΜΕ, η διαπλοκή και τα ξένα συμφέροντα των τοκογλύφων που αυτή τη στιγμή έχουν υπό κατοχή την πατρίδα μας. Αν πείσουμε τους πολίτες ότι μπορούμε να τους εκπροσωπήσουμε, είτε είναι άνεργοι, είτε είναι εργαζόμενοι, είτε είναι συνταξιούχοι, είτε είναι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, είτε είναι επιστήμονες, είτε είναι νοικοκυρές, είτε είναι νέοι, είτε είναι ηλικιωμένοι, τότε θα μπορέσουμε να νικήσουμε στις εκλογές.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ το αποδείξαμε στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012. Χωρίς να υπάρχει κρατική χρηματοδότηση, χωρίς να υπάρχουν σπόνσορες, χωρίς να υπάρχει budget, χωρίς να υπάρχει αναγνωρισιμότητα, καταφέραμε και πήραμε 11% στις πρώτες εκλογές και 8% στις δεύτερες εκλογές.

Στόχος μας είναι τουλάχιστον το ποσοστό των πρώτων εκλογών και ο στόχος αυτός είναι ένας στόχος που πρέπει να τον πετύχουμε.

Θα γίνει μια ανάλυση όλων των ποσοστών και των δυνάμεων που έχουμε με μια οργάνωση πλέον σε όλη την Ελλάδα. Θα γίνει κατανομή περιοχών ευθύνης. Κλείνοντας αυτή την πρώτη εισήγηση, θα ακούσουμε αργότερα και τους κύριους εισηγητές, επιθυμώ να έχει τη δυνατότητα ο καθένας σας να λάβει το λόγο, να εκφράσετε τις απόψεις σας.

Εύχομαι αυτή η ομάδα που συγκροτήθηκε μέσα από το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, μέσα από τη συνεργασία με το κινήματα, αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από πολίτες που έχουν το δικαίωμα της συμμετοχής στα κοινά, με ίσους όρους - που έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - να αποτελέσετε την dream team αυτών των ευρωεκλογών και να κάνουμε το μεγάλο βήμα ώστε να μπορέσει να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ελληνική φωνή.

Αυτές οι ευρωεκλογές δεν είναι σαν τις άλλες. Σε αυτές τις ευρωεκλογές θα εκλεγεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Θα πρέπει να επιλέξει εάν η Ευρώπη θα προχωρήσει στην Ευρώπη της ομοσπονδίας, στην κατάργηση δηλαδή της Ευρώπης των εθνών - κρατών, στην Ευρώπη των τραπεζιτών και της Μέρκελ, στην επικυριαρχία της Γερμανίας ή αν θα παραμείνει η Ευρώπη στην οποία ενέταξε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και εν συνεχεία διατήρησε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Αυτή την Ευρώπη στηρίζουμε. Την Ευρώπη, που δεν υποστέλλει τις σημαίες, που δεν ταπεινώνεται στους δανειστές, που δεν προσκυνά τους τραπεζίτες. Σε αυτήν την Ευρώπη θέλω να είστε εκεί δυνατοί.

Δεν θέλω η φωνή αυτή να είναι απλώς μια φωνή σαν τις άλλες. Πρέπει να είναι η φωνή της Ελλάδος, που θα ακουστεί δυνατά.

Σε μια Ευρώπη, όπου οι προϋπολογισμοί των κρατών θα εγκρίνονται - λέει - από ξένα κέντρα, που καταργείται η εθνική κυριαρχία, που καταργείται το κυρίαρχο κράτος. Σε αυτή την Ευρώπη λέμε όχι και αυτή την Ευρώπη θα παλέψουμε να μην την μεταβάλλουν εκείνοι που νομίζουν ότι ελέγχουν τους λαούς.

Θα υπάρξουν διεθνείς συμφωνίες, οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει. Δεν θα ενταχθούμε σε καμία ομάδα πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές, ήδη έχουμε μια συνεργασία την οποία θα σας την αναλύσει αργότερα ο Νότης Μαριάς στο Συμβούλιο της Ευρώπης με μια ευρωπαϊκή παράταξη. Έχουμε όμως και συνομιλίες με πολλές δυνάμεις του Νότου.

Θα έχετε και τη δυνατότητα να συνομιλήσετε με συνάδελφους που θα έρθουν στην Ελλάδα να μιλήσουν για τις ευρωεκλογές από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και παράλληλα κάποιοι από εσάς θα πρέπει να υπολογίσετε ότι θα πρέπει να ταξιδέψουμε και στις πρωτεύουσες της Ευρώπης, ώστε να εκπροσωπήσουμε τις ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και την Ελλάδα.

Η πρόταση που θα κάνουμε θα έχει τέσσερις βασικούς τομείς. Ο πρώτος θα είναι το πώς θα κάνουμε τον έλεγχο της Επιτροπής. Οι ευρωβουλευτές ελέγχουν την Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αυτό είναι ένα σημαντικό έργο το οποίο προσπαθεί να ανατρέψει η λογική της συνομοσπονδίας. Δεν θέλουν η Ευρωβουλή να ελέγχει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε αυτή την φάση που βρισκόμαστε τώρα για να εκλεγεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να βγουν οι επίτροποι πρέπει να εγκρίνουν αυτή την Επιτροπή οι ευρωβουλευτές.

Το δεύτερο κομμάτι είναι ότι θα πρέπει να νομοθετεί μαζί με το Συμβούλιο. Το Ευρωκοινοβούλιο λοιπόν που νομοθετεί μαζί με το Συμβούλιο θα πρέπει να προχωρήσει σε τέτοιες νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες θα εξυπηρετούν την δυνατότητα των πολιτών στα ανθρώπινα δικαιώματά τους και την παρουσία τους σε ένα κυρίαρχο κράτος.

Το τρίτο, είναι το θέμα του προϋπολογισμού και είναι σημαντικό ότι κοντά μας έχουμε σημαντικούς οικονομολόγους με σπουδές. Πολλοί από εσάς είστε οικονομολόγοι με σπουδές και στους προϋπολογισμούς και στα στατιστικά στοιχεία, αλλά και με τα βιογραφικά σας μπορείτε να αποτελέσετε μια πολύ δυνατή ομάδα η οποία θα συνεδριάζει και ξεχωριστά.

Και το τέταρτο, είναι η άσκηση του δημοκρατικού ελέγχου. Μια άσκηση του δημοκρατικού ελέγχου που δυστυχώς από την ελληνική ομάδα των ευρωβουλευτών, υπάρχουν πολύ λίγες εξαιρέσεις που την πράττουν.

Τέλος, θέλω να σας πω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια υποστήριξης των εθνικών μας θεμάτων. Παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες συζητήσεις για τη Θράκη, οι οποίες είναι απαράδεκτες. Είμαστε οι μόνοι, η μόνη ομάδα υποψηφίων ευρωβουλευτών, που δεν έχουμε γονατίσει στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Βλέπετε ότι η Νέα Δημοκρατία, η Ελιά και ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εκπροσωπηθούν στη Θράκη, περιμένουν δήθεν το «ok» από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής που προκαλεί την Ελλάδα, αναζητώντας ουσιαστικά την αλλαγή της Συνθήκης της Λοζάνης.

Εμείς δεν θα υποκύψουμε. Για αυτό τον λόγο βρίσκεται ο Τέρενς Κουίκ ως υποψήφιος περιφερειάρχης στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και δίνει έναν τεράστιο αγώνα. Οι πόρτες των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι ανοιχτές σε όσους πηγαίνουν κόντρα στην προσπάθεια να αλλοιωθεί ουσιαστικά η συνθήκη της Λοζάνης και οι εθνικές ταυτότητες. Και αναφέρομαι σε πολιτευτές που κόβονται από κόμματα στη Θράκη, λόγω του ότι δεν προσκυνούν στο προξενείο.

Καλή δύναμη. Η Παναγιά μαζί σας και από εδώ, από το κεντρικό επιτελείο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, από το σπίτι σας, να ξέρετε ότι από εμένα προσωπικά και από όλους τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, από τον γενικό γραμματέα του κινήματος και από τις ομάδες των γραμματειών θα έχετε την πλήρη υποστήριξη.

Καλό βόλι».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ