2012-04-21 20:30:03
Φωτογραφία για «Τι και πόσο πίνουν της Ελλάδος τα παιδιά»
Τον χάρτη της διάδοσης των εξαρτησιογόνων ουσιών στον μαθητικό πληθυσμό της χώρα μας δημιούργησαν επιστήμονες. Η κατανάλωση καπνού, αλκοόλ και ναρκωτικών από τους Έλληνες εφήβους καταγράφηκε για πρώτη φορά σε επίπεδο νομού Η κατανομή σε γεωγραφικό επίπεδο είναι ένα από τα πολλά στοιχεία που προκύπτουν από την πανελλαδική έρευνα για την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών ESPAD 2011, την οποία διεξήγαγαν το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, με επικεφαλής την ομότιμη 'Αννα Κοκκέβη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσιεύει η Εspresso, οι περιφέρειες Αττικής και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά χρήσης ναρκωτικών (κυρίως κάνναβης) στους μαθητές ηλικίας 15 έως 19 ετών, ανεξάρτητα από τη συχνότητα χρήσης. Πιο συγκεκριμένα, χρήση παράνομης ουσίας τουλάχιστον μια φορά έχει κάνει το 19,2% των μαθητών στην Αττική, το 17,5% στην ανατολική Μακεδονία -Θράκη και το 14,5% στο Νότιο Αιγαίο.


Από την άλλη, τα υψηλότερα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ, έσω και μια φορά τον τελευταίο μήνα, καταγράφονται στο Βόρειο Αιγαίο, την Κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη, με 67,2% και 63,9%. Επίσης, οι μαθητές στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης , Βορείου Αιγίου και Αττικής κατέχουν τα πρωτεία στο κάπνισμα. Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον μια φορά τον τελευταίο μήνα δηλώνει ότι έχει καπνίσει το 23,9% των εφήβων ηλικίας 15-19 ετών στο Βόρειο Αιγαίο, το 23,6% στην Ανατολική Μακεδονία -Θράκη και το 22,1% στην Αττική.

Στην Ανατολική Μακεδονία εντοπίζονται και οι περισσότεροι «θεριακλήδες», όσοι δηλαδή καπνίζουν περισσότερο από 11 τσιγάρα την ημέρα, με ποσοστό 8,8%, ενώ ακολουθούν οι περιφέρειες Πελοποννήσου και Κεντρικής Μακεδονίας.
24h NewsRoom
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ραντάρ βρίζει όσους τρέχουν!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ραντάρ βρίζει όσους τρέχουν!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ