2014-04-24 13:28:14
Φωτογραφία για Δ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΕΣΕΙΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ (Video)
«Δεν υπάρχει καμία αντίφαση σε όσα είπα. Έχω μια ακαδημαϊκή ενασχόληση με τα μειονοτικά εδώ και 20 χρόνια. Ουδέποτε έχω θέση θέμα για αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης» είπε στον ΣΚΑΙ ο Χριστόπουλος και ξεκαθάρισε ότι «οι ελληνικές πολιτικές έως το 1990 λειτούργησαν αδιακρίτως εις βάρος του συνόλου της μειονότητας» με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν αυτό «το ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράγμα», ένα κομμάτι δηλαδή «μέσα στη μειονότητα που στην μείζον πληθυσμιακή του αναφορά στρέφεται προς την τουρκική εθνική ιδεολογία και αυτό είναι ένα δεδομένο που αίφνης επειδή άλλαξαν οι ελληνικές πολιτικές  από το 1991 δεν μπορεί να αλλάξει. Το 1991 οι ελληνικές πολιτικές ανακάλυψαν τις τρεις εθνοτικές ομάδες». «Είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν τρεις εθνοτικές ομάδες μέσα στη μειονότητα» συμπλήρωσε.

Η υποψηφιότητα Σαμπιχά επί της αρχής είχε σοβαρά προβλήματα και ορθώς αποσύρθηκε διότι δεν αντιπροσώπευε αυτό που μια αριστερή πολιτική σε σχέση με τις μειονότητες όφειλε να εκπροσωπεί, δηλαδή την αλληλεγγύη και την ενότητα
. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη ήταν εναντίον της υποψηφιότητας αυτής και μόνοι υποστηρικτές της ήταν οι «έσχατοι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ρομά, δηλαδή ο κ. Καλεντερίδης, Φ. Κρανιδιώτης, ο Αδ. Γεωργιάδης. Αυτό δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά». Η υποψηφιότητα αυτή δεν εξέφραζε ούτε το μειονοτικό στοιχείο, αλλά ούτε και ότι η «Αριστερά οφείλει να εκφράζει σε σχέση με τις μειονότητες, την ενότητα των εργαζόμενων απέναντι στην κοινωνική οδύνη που βιώνουν».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ