2014-04-24 21:30:07
Φωτογραφία για Τετραήμερο «λουκέτο» στα σχολεία λόγω εκλογών
Κλειστά λόγω εκλογών θα είναι τα σχολεία στις 16, 19, 23 και 26 Μαΐου λόγων των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών. Οι μαθητές θα έχουν τετραήμερες διακοπές, αφού οι μέρες όπου τα σχολεία θα είναι κλειστά είναι η Παρασκευή και η Δευτέρα.

Οι αίθουσες των σχολείων θα παραδοθούν στις δημοτικές αρχές προκειμένου να διαμορφωθούν κατάλληλα για τις δύο εκλογικές διαδικασίες. Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε κατά την ημέρα της ψηφοφορίας να βρίσκεται στη διάθεση των ατόμων με αναπηρίες κάθε τεχνικό μέσο διευκόλυνσής τους (ράμπες κ.λπ.), ώστε να εξασφαλίσει η ασφαλή πρόσβασή τους στις αίθουσες ψηφοφορίας και να τους δοθεί η δυνατότητα να ασκήσουν απρόσκοπτα το συνταγματικά κατοχυρωμένο για όλους δικαίωμα

Υποχρέωση των δημοτικών αρχών είναι επίσης, να παραδώσουν τις αίθουσες των διδακτηρίων που θα χρησιμοποιηθούν ως καταστήματα ψηφοφορίας, την επόμενη ημέρα των εκλογών, δηλαδή μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 19 Μαΐου 2014, αφού αποσύρουν όλα τα υλικά της ψηφοφορίας και να επαναφέρουν τις αίθουσες στην κατάσταση που ήταν πριν από την ψηφοφορία.

Το ίδιο μέτρο Θα εφαρμοστεί και για την επόμενη Κυριακή 25 Μαΐου 2014 για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ίδια μέρα που θα διεξαχθεί η επαναληπτική ψηφοφορία (β΄ γύρος) στους δήμους ή στις περιφέρειες στους οποίους τυχόν δεν αναδειχθεί επιτυχών συνδυασμός την προηγούμενη Κυριακή 18 Μαΐου 2014.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ