2014-04-24 21:56:05
Φωτογραφία για Αδιεξόδου συνέχεια στα σκουπίδια του Πύργου και της Ολυμπίας
Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθεται το τελευταίο διάστημα η δημοτική αρχή Πύργου, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να βρει λύση με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το τελευταίο τους «χαρτί» οι δύο δήμαρχοι, Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος και Αρχαίας Ολυμπίας, Θύμιος Κοτζιάς, το έπαιξαν την Τρίτη, αποστέλλοντας επιστολή προς όλα τα αρμόδια όργανα, ζητώντας από την Κυβέρνηση να βρουν λύση στο πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Η κατάσταση ήδη βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο, καθώς, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πύργου, Βασίλης Παναγόπουλος, από τη μία οι δήμοι της Ηλείας δεν προσφέρουν τη βοήθειά τους στο ζήτημα των σκουπιδιών –ύστερα από πρόταση που έγινε από τον δήμο Πύργου για προσωρινή εναπόθεση σε δικούς τους ΧΑΔΑ– και από την άλλη, η λύση μεταφοράς των απορριμμάτων στη Φυλή Αττικής δεν φαίνεται να μπορεί να ευωδοθεί, τουλάχιστον αυτό το διάστημα, με δεδομένο πως ακόμα δεν υπάρχει καμία απάντηση από τον Φορέα Διαχείρισης της περιοχής για το αν τελικά θα δεχθεί ή όχι απορρίμματα των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, για τις επόμενες ημέρες.


Παράλληλα, αναμένεται η υπογραφή των δύο αρμόδιων υπουργών στην τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που έγινε, ώστε ο ΧΥΤΑ Φυλής να δεχθεί μεγαλύτερη ποσότητα απορριμμάτων στο χώρο του, κάτι που ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παναγόπουλος, σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης του Πάσχα στην εκπομπή της ΟΡΤ FM «Πρωινές Αιχμές», προκειμένου να μπορέσει να λυθεί το πρόβλημα που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, θα πρέπει να υπάρξει αλληλεγγύη από ολόκληρη την κοινωνία.

«Ένας δήμαρχος μόνος του δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα των σκουπιδιών. Αν δεν υπάρχει αλληλεγγύη στο ζήτημα επίλυσης της διαχείρισης των σκουπιδιών δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Πρέπει όλη η κοινωνία να σκύψει πάνω στο πρόβλημα ώστε να περάσει το μεταβατικό στάδιο διαχείρισης μέχρι την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου στην Τριανταφυλλιά», επεσήμανε ο κ. Παναγόπουλος, που παράλληλα, έκανε λόγο για τη μη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας στο πρόβλημα που έχει προκύψει στον δήμο του Πύργου.

Πάντως, να σημειωθεί, πως μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η πολυπόθητη υπογραφή τροποποίησης της ΚΥΑ για τον ΧΥΤΑ Φυλής, ωστόσο αυτή η διαδικασία αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο, καθώς θα πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες για τη μεταφορά και πάλι των απορριμμάτων στο σημείο.

Αυτό σημαίνει πως ο δήμος του Πύργου θα παραμείνει με τα σκουπίδια στους δρόμους και για το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ