2014-04-28 09:03:05
Φωτογραφία για Αερογέφυρα ζωής κόντρα στον καιρό
Ομαλά εξελίσσεται έως τώρα η πορεία της υγείας του 62χρονου από την Καλαμάτα όπου υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Για επτά περίπου ώρες γιατροί και βοηθοί έδιναν την δική τους μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή αφού υπέστη κύρωση ήπατος από ηπατίτιδα Β. Η κατάσταση του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και οι γιατροί δεν του έδιναν πολλά περιθώρια ζωής.

Σύμφωνα με τον χειρουργό Ιωάννη Βούζα η κατάσταση της υγείας του λήπτη, λίγα λεπτά μετά την επέμβαση χαρακτηρίζεται μετεγχειρητικά ικανοποιητική.

Δότης είναι ένας 20χρονος από την Πάτρα που έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος παρέκλεινε από την πορεία του

Τρεις γιατροί από τη Θεσσαλονίκη με επικεφαλής την συντονίστρια Σοφία Τσακαλίδου συμμετείχαν στην αερογέφυρα ζωής. Η αγωνία τους έφτασε στο κόκκινο αφού μετά την λήψη του ήπατος από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών το αεροπλάνο που θα τους μετέφερε από την 'Αραξο στην Μακεδονία καθηλώθηκε στο έδαφος λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Η αποστολή μετέβη με Ταξί στην Ελευσίνα και με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ένα άλλο στρατιωτικό αεροσκάφος απογειώθηκε από εκεί για να φτάσουν στην Θεσσαλονίκη.

Η καρδιά του 20χρονου μεταφέρθηκε για μεταμόσχευση στο Ωνάσειο νοσοκομείο ενώ οι γονείς του άτυχου νέου χάρισαν και τους δυο νεφρούς του.
thousandnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ