2014-04-28 15:31:08
Φωτογραφία για Προμήθεια Εξοπλισμού Διαχείρισης Βιοαποβλήτων Δήμου Ηρακλείου Αττικής - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη»
Εγκρίθηκε η ένταξη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» που... αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης βιοαποβλήτων συνολικού ύψους 850.000€.

Το έργο έχει ως στόχο τη διαλογή στην πηγή των βιοαποβλήτων (απορρίμματα τροφών και μαγειρείων από σπίτια, εστιατόρια και απόβλητα κήπων). Η πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 - 2013» έρχεται την κατάλληλη στιγμή και προσφέρει τη δυνατότητα στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων, με τη λειτουργία του οποίου επιτυγχάνονται οι στόχοι:

Η εκπλήρωση υποχρεώσεων για την εκτροπή από διάθεση σε χώρο ταφής του βιοαποδομήσιμου κλάσματος των αστικών αποβλήτων, σύμφωνα με τους στόχους της οδηγίας 99/31/ΕΚ, όπως ενσωματώθηκε στην Κοινή Υπουργική Απόφαση 29407/2012.

Η υποστήριξη της προβλεπόμενης από τον ΠΕΣΔΑ της διαλογής στην πηγή των αστικών βιοαποβλήτων.


Η εκπλήρωση υποχρεώσεων για την καθιέρωση χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, που προβλέπεται στην οδηγία 2008/98/ΕΕ όπως ενσωματώθηκε με το Ν. 4042/2012.

Συνολικά το έργο περιλαμβάνει τέσσερα υποέργα:

· Προμήθεια κάδων συλλογής βιοαποβλήτων 10 και 50 λίτρων που θα τοποθετηθούν σε νοικοκυριά και μεγάλους παραγωγούς όπως π.χ. τα εστιατόρια, αντίστοιχα τροχήλατα κάδων συλλογής βιοαποβλήτων 660 και 1100λίτρων.

· Προμήθεια ειδικών βιοδιασπόμενων σακουλών 10 και 50 λίτρων για να καλύψουν τις αρχικές ανάγκες συλλογής.

· Σχεδιασμό δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης (φυλλάδια ενημέρωσης και προβολής, οδηγούς και εγχειρίδια)

· Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την υποστήριξη του δικαιούχου.

Η διαλογή των βιοαποβλήτων στην πηγή προβλέπεται να εφαρμοστεί στην πόλη του Ηρακλείου Αττικής καλύπτοντας ένα πληθυσμό της τάξης των 45.000 κατοίκων.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ενδεικτική της πολιτικής επιλογής της διοίκησης του δήμου όσον αφορά στην περιβαλλοντική πολιτική. Είναι αναγκαιότητα στην σύγχρονη εποχή να γίνεται τέτοια διαχείριση των απορριμμάτων ώστε να μειώνεται ο όγκος τους και επομένως το κόστος τους για το δήμο, αλλά και να αξιοποιείται το μέρος των απορριμμάτων που μπορεί είτε να ανακυκλωθεί είτε να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά προκειμένου να εξυπηρετήσει κάποιο σκοπό. Σκοπός ο οποίος εξυπηρετείται απόλυτα με την υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ