2014-04-28 18:59:05
Φωτογραφία για Επιμεληθείτε  τη βάφτιση του μωρού σας μόνες σας!
Ο Απρίλης είναι ο μήνας που ανοίγει η αυλαία για τις αγαπημένες μας κοινωνικές εκδηλώσεις. Μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της ζωής μας είναι και η βάφτιση του παιδιού μας. Τί πιο ωραίο λοιπόν να οργανώσουμε τη διακόσμηση,  αλλά και το τραπέζι με τα κεράσματα μόνοι μας.

Το κόστος θα είναι φυσικά πολύ χαμηλότερο από ότι αν το αναθέταμε σε επαγγελματίες διοργανωτές και θα έχουμε την ευκαιρία να προσθέσουμε την προσωπική μας πινελιά.

Οργάνωση είναι το Α και το Ω. Διαλέχτε το θέμα και τα χρώματα που θέλετε να έχει η βάπτιση του παιδιού σας. Κάντε μια λίστα από τα πράγματα και τα υλικά που θα χρειαστείτε να αγοράσετε, την ποσότητα ανάλογα με τα κομμάτια και υπολογίστε το χρόνο που θα σας πάρει περίπου η κάθε εργασία. Τα υλικά τα προμηθεύεστε εύκολα και γρήγορα από διάφορα e-shop μέσω Internet ή από καταστήματα με είδη διακόσμησης, συσκευασίας και δώρων. Πιο συγκεκριμένα:


Διακόσμηση Εκκλησίας

Η κολυμπήθρα συνήθως δεν χρειάζεται στολισμό ή πολλοί παπάδες δεν το επιτρέπουν. Αν εσείς το επιθυμείτε όμως, το πιο απλό και όμορφο είναι να φτιάξετε δυο φιόγκους μεγάλους και φουσκωτούς από ύφασμα ή τούλι ταιριαστό με τα χρώματα της λαμπάδας και του κουτιού και πάνω σε αυτούς δέστε ένα μπουκέτο λουλούδια, Οι ορτανσίες σε ροζ, γαλάζιο ή άσπρο χρώμα είναι μια τέλεια επιλογή! Για το στολισμό του εξωτερικού χώρου αποφύγετε τα μπαλόνια. Καλύτερα να τα χρησιμοποιήσετε στο χώρο του τραπεζιού ή στο σπίτι. Η βάφτιση είναι μυστήριο και όχι παιδικό πάρτυ. Προτιμήστε να στολίσετε ένα ψηλό μανουάλι ή λευκά μεγάλα φανάρια με λουλούδια και κορδέλες στο χρώμα που έχετε επιλέξει. Αλλιώς διαλέχτε μεγάλες γλάστρες με φυτά της αρεσκείας σας σε παλ χρώματα και ντύστε τις γλάστρες με ύφασμα ή λινάτσα. Στηρίξτε το ύφασμα με φαρδιά κορδέλα.

Φτιάξτε τη βάφτιση του μωρού σας μόνες σας!Μπομπονιέρες

Προμηθευτείτε ένα μεγάλο ψάθινο καλάθι σε άσπρο ή μπεζ ανοιχτό χρώμα για να τοποθετήσετε τις μπομπονιέρες σας και να τις μεταφέρετε με ασφάλεια στην εκκλησία. Αγοράστε τούλια λευκά έτοιμα κομμένα σε διάσταση τουλάχιστον 40x40εκ. Υπολογίστε 3 φύλλα τούλι για κάθε μπομπονιέρα. Στο ένα τυλίχτε τα κουφέτα σαν μπάλα και με τ' άλλα δύο φτιάξτε τη μπομπονιέρα. Βάλτε τα κουφέτα που θα αγοράστε και δέστε τη μπομπονιέρα με μια φαρδιά κορδέλα και δυο λεπτά χρωματιστά σκοινάκια. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε πουγκάκια που θα βρείτε έτοιμα στο εμπόριο από ύφασμα ή λινάτσα και δέστε με σκοινάκι ή κορδέλα. Μπορείτε να κολλήσετε πάνω στο πουγκί κάποιο μικρό ξύλινο ή υφασμάτινο διακοσμητικό ανάλογα με το θέμα της βάπτισής σας.

Τραπέζι ευχών και τραπέζι με γλυκίσματα

Συνεννοηθείτε με τον επιστάτη της εκκλησίας για τα τραπεζάκια που θα χρειαστείτε να στολίσετε στον προαύλιο χώρο. Φροντίστε να υπάρχει σκιά για τους καλεσμένους σας και για τα γλυκά σας. Στρώστε τραπεζομάντηλα υφασμάτινα, στα χρώματα της βάπτισης ή σκέτο ύφασμα που θα το απλώσετε πάνω στο τραπέζι και θα το αφήσετε να πέσει κάτω στο έδαφος κάνοντας κυματισμούς. Πάνω στο τραπέζι βάλτε τα γλυκά και τα ζαχαρωτά. Μπορείτε να φτιάξετε, αν πιάνουν τα χέρια σας, ή να αγοράσετε cupcakes με βουτυρόκρεμα ή ζαχαρόπαστα που διατηρούνται εύκολα. Τα μπισκότα με ζαχαρόπαστα είναι επίσης μια πολύ νόστιμη αλλά και μοδάτη λύση! Μπορείτε να τα συσκευάσετε σε διάφανα σακουλάκια για καλύτερη συντήρηση. Αν τα φτιάξετε μόνες σας μπορείτε να φτιάξετε τα μπισκότα και μια βδομάδα νωρίτερα. Τα κεκάκια όμως φροντίστε να είναι σχετικά φρέσκα, το πολύ δυο μέρες νωρίτερα της βάπτισης. Αγοράστε ή χρησιμοποιήστε γυάλινα βάζα και πιατέλες για να βάλετε τα γλυκά σας. Άλλα γλυκίσματα που αρέσουν είναι τα μπεζεδάκια ή μαρεγκάκια, τα marshmallows, οι σοκολάτες, τα brownies και τα γλειφιτζούρια. Στολίστε τα βάζα με όμορφες κορδέλες.

Φτιάξτε τη βάφτιση του μωρού σας μόνες σας!Για βιβλίο ευχών αγοράστε ένα απλό έτοιμο και χρησιμοποιείστε το χαρτί ή τα χρώματα της πρόσκλησης και κορδέλες για το στολισμό. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε κι ένα ωραίο στυλό δίπλα στο βιβλίο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λευκή κορνίζα και να βάλετε μέσα ένα χαρτί ή χαρτόνι με ωραίο σχέδιο που θα έχετε τυπώσει και να γράφει «η Βάπτισή μου, ημερομηνία και όνομα παιδιού». Μια ωραία πινελιά είναι κι ένα βάζο με όμορφα λουλούδια. Μην ξεχάσετε να βάλετε χρωματιστές χαρτοπετσέτες σε ένα καλαθάκι και δροσερά μπουκαλάκια με νερό για τους καλεσμένους σας. Μπορείτε ακόμα να σερβίρετε κάποιο γλυκό κρασί για τους μεγάλους και σπιτική βυσσινάδα ή λεμονάδα σε πλαστικά ποτηράκια για τα παιδιά. Βρείτε φίλες ή συγγενείς που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τους καλεσμένους σας γιατί εσείς θα βγάζετε φωτογραφίες με το μωρό σας και θα πρέπει να μιλάτε με όλο τον κόσμο που έρχεται να σας τιμήσει.

Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη, ξεφυλλίστε σχετικά περιοδικά για έμπνευση και συνεργαστείτε με φίλους και συγγενείς. Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνετε!
flowmagazine.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ