2014-04-28 21:57:06
Φωτογραφία για Προκηρύσσονται θέσεις στο Τρίκερι και δεν ενδιαφέρονται οι γιατροί!
Το γεγονός ότι προκηρύσσονται θέσεις στο Τρίκερι αλλά δεν ενδιαφέρονταιοι γιατροί, γι΄ αυτό και παραμένουν ακάλυπτες, τόνισε στους κατοίκους της περιοχής η Υφ. Υγείας Ζέττα Μακρή, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι πρόθεση του Υπ. Υγείας, είναι να εκσυγχρονισθούν οι δομές υγείας των απομακρυσμένων περιοχών.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση από το πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Υγείας, κας Ζέττας Μακρή : Η υφυπουργός Υγείας κα Ζέττα Μακρή παραβρέθηκε την Παρασκευή, 25-4-2014 στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Τρίκερι, με αφορμή τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής. Η κα Μακρή είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα λόγω της έλλειψης αγροτικών ιατρών στο Περιφερειακό Ιατρείο.

Η κα Μακρή αναφέρθηκε στις συνεχείς προκηρύξεις του υπουργείου Υγείας για την στελέχωσή του Περιφερειακού Ιατρείου, οι οποίες, όμως, κρίνονται άγονες, επειδή οι ιατροί δεν εκδηλώνουν το ανάλογο ενδιαφέρον.


Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η κα Μακρή, το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 19/3/2013 (Αριθ. Πρωτ. Υ10γ/ οικ. 27412), στις 24/4/2013 (Αριθ. Πρωτ. Υ10γ/ Οίκ. 37497), στις 4/9/2013 (Αριθ. Πρωτ. Υ10γ/Γ.Π οικ 82805), στις 3/1/2014 (Αριθ. Πρωτ. Υ10γ/Γ.Π οικ), στις 18/2/2014 (Αριθ. Πρωτ. Υ10γ/ΓΠ οικ. 16176) και στις 4/4/2014 (Αριθ. Πρωτ. Υ10γ/Γ.Π οικ 29940), χωρίς, όμως, να έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιατρούς.

Η κα Μακρή διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι, αν και υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα, πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να εκσυγχρονισθούν οι δομές υγείας των απομακρυσμένων περιοχών, έτσι ώστε να καλλιεργηθεί κλίμα ασφάλειας στους κατοίκους τους. Για τον λόγο αυτό, με την προκήρυξη θέσεων αγροτικών και επικουρικών ιατρών, με βάση την σχετική νομοθεσία, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την στελέχωση τοY Περιφερειακού Ιατρείου Τρικερίου με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό .

Μέχρι, όμως, να υλοποιηθεί αυτό, όπως ενημέρωσε η υφυπουργός Υγείας, οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής θα καλύπτονται από δύο συνταξιούχους ιατρούς, που διαμένουν στην περιοχή και διαθέτουν την απαιτούμενη επιστημονική κατάρτιση και αγάπη για τον συνάνθρωπο τους, προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά και έγκαιρα τα κάθε είδους ιατρικά περιστατικά».
magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ