2014-04-29 15:09:10
Φωτογραφία για Στεγαστικό Πρόβλημα Στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ: Λύσεις υπάρχουν. Αναζητείται η βούληση
του ΜΑΚΡΗ Γιώργου, 

Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΠΕΑΛΣ

Στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε ακόμα και η εξασφάλιση των καθημερινών βασικών αναγκών έχει καταντήσει για τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και εν γένει για όλους τους ενστόλους, ένα ‘’παζλ για δυνατούς λύτες’’. Η επίλυση κάθε προβλήματος, ακόμα και του πιο μικρού, σίγουρα αποτελεί μια ανάσα για εκείνους που βρίσκονται ‘’στις επάλξεις’’ 24 ώρες το 24ωρο και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά σύμφωνα με την ορθολογική μέθοδο προηγούνται τα σοβαρά προβλήματα και έπονται οι στολές και το σχήμα του εθνόσημου.

Με ‘’καταδρομικές’’ περικοπές στους μισθούς που ακόμα συνεχίζονται φθάνοντας και το 40%, τα στελέχη αντιμετωπίζουν καθημερινά πλέον μια διελκυστίνδα που στη μια πλευρά βρίσκεται το φρόνημα –και έτι πρέπει να είναι-για την  απρόσκοπτη εκτέλεση του καθήκοντος και στην άλλη η οικονομική εξαθλίωση και η αδυναμία εκπλήρωσης των στοιχειωδών οικονομικών υποχρεώσεων
. Το πρόβλημα δε αυτό εντείνεται, όταν τα στελέχη, μέσα σε ένα πλαίσιο τακτικών μετακινήσεων από τόπο σε τόπο και από Υπηρεσία σε Υπηρεσία, αναγκάζονται να αφήσουν πολλές φορές πίσω τις οικογένειές τους, με συνέπεια εκ των πραγμάτων να μην μπορούν μέσα σε αυτήν την οικονομική ανέχεια να συντηρούν -και δεύτερη- κατοικία μαζί με όλα τα συνεπαγόμενα έξοδα. Εύκολα λοιπόν γίνεται κατανοητό ότι με αυτά τα δεδομένα ‘’η εξίσωση δε βγαίνει’’. Συνεπώς κάτι πρέπει να γίνει, όχι τώρα αλλά εχθές Η εξασφάλιση λοιπόν κατοικίας συμπεριλαμβανομένης της οικοσκευής, αδαπάνως ή με πολύ χαμηλό τίμημα για όλα τα στελέχη που υπηρετούν μακριά από τον τόπο τους πρέπει να αρχίσει επιτέλους να αποτελεί, με γνώμονα τη δικαιωματική ελάφρυνσή τους, πρωταρχικό μέλημα για την υπεύθυνη Πολιτεία, όχι βέβαια στο πλαίσιο ατέρμονων σχεδιασμών, αλλά στην πράξη εδώ και τώρα.

Συγκεκριμένα για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος και αφού και το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ αποτελεί ένα Σώμα στρατιωτικά συντεταγμένο, ενδεδειγμένη λύση θα ήταν η άμεση συνεργασία του Υ.Ν.Α/Α.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ καταρχήν με τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας διαθέτουν εκτάσεις και στρατιωτικές κατοικίες. Αυτές θα μπορούσαν να διατίθενται και για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του στρατιωτικού προσωπικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί μία πολύ σημαντική και ουσιώδης οικονομική ελάφρυνσή του.

Ομοίως, κατά την περίπτωση όπου σε περιοχή που εδρεύει Υπηρεσία Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ δεν υφίσταται ή είναι αδύνατη η διάθεση στρατιωτικού οικήματος, προτείνεται η άμεση  συνεργασία του Υ.Ν.Α/Α.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και τις Περιφέρειες-  κατά τόπους Ο.Τ.Α, ώστε να παραχωρούνται αδαπάνως  ή με πολύ χαμηλό τίμημα, κατοικίες σε όλα τα στελέχη που υπηρετούν εκεί, με αποτέλεσμα έτσι να βρίσκει πραγματική λύση το στεγαστικό- οικονομικό τους πρόβλημα.

Λύσεις υπάρχουν για όλα τα προβλήματα αρκεί να υπάρχει η θέληση αυτές να υλοποιηθούν. Όπως είπε κάποτε ο Ρωμαίος φιλόσοφος Σενέκας, (4 μ.Χ-65 μ.Χ.), «Δεν είναι ότι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα που δεν προσπαθούμε, αλλά είναι ότι επειδή δεν προσπαθούμε που τα πράγματα είναι δύσκολα»
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ