2014-04-29 21:23:06
Φωτογραφία για Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο συνέδριο Designing Creative Synergies –Δημιουργία Φόρουμ Δημιουργικότητας
Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 2ο Συνέδριο "Designing Creative Synergies 2014", το οποίο  διοργανώθηκε από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος σε συνεργασία με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Α.Π.Θ., τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε. και το Κέντρο Δημιουργικής Οικονομίας Θεσσαλονίκης. Το Συνέδριο που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 στο φιλόξενο κτίριο του ΚΕ.Δ.Ε.Α. του Α.Π.Θ., χαιρέτησε και η Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Τζελίνα Μακραντωνάκη.

Εκτός από τη σημαντική παρέμβαση του κεντρικού εισηγητή καθ. Amaresh Chakrabarti από το Indian Institute of Science, παρουσιάσθηκαν ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις στο πλαίσιο των τεσσάρων συνεδριών αναφορικά με την επίπτωση της δημιουργικής οικονομίας στην περιφερειακή ανάπτυξη, τον επανασχεδιασμό μιας δημιουργικής πόλης, την εκπαίδευση στο design και τη δημιουργικότητα. Στην καταληκτική συνεδρία έλαβε χώρα έγγραφη Δήλωση Πρόθεσης φορέων της πόλης μας για τη συγκρότηση Φόρουμ Δημιουργικότητας, πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να συμβάλλει θετικά στο μέλλον της δημιουργικής οικονομίας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και  στην ευρύτερη περιοχή.


Όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος καθηγητής κ. Ν. Μουσιόπουλος, «στόχος μας είναι να ενώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, ώστε να την αναδείξουμε σε κόμβο δημιουργίας, διεθνούς εμβέλειας και σημασίας. Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας το Φθινόπωρο του 2014, όπου θα συνεργαστούμε για να προσδιορίσουμε συγκεκριμένα βήματα και ενέργειες υλοποίησης του φόρουμ».

Επιπρόσθετα, ενόψει αυτής της συνάντησης εργασίας, τα μέρη που ήδη συμμετέχουν απευθύνουν  ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους φορείς της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης προκειμένου να δραστηριοποιηθούν ενεργά, ισότιμα και δημιουργικά στον καινούριο αυτό χώρο διαλόγου για επιστημονικές, ακαδημαϊκές και επιχειρηματικές δράσεις στο πεδίο της δημιουργικότητας.

Φορείς που συμμετέχουν: Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε., ΔΕΘ HELEXPO, Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ΔΥΝΑΜΟ,  Creativity Platform, ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ.

Παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου υπήρχε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έκθεση με εργασίες των φοιτητών των δύο πανεπιστημίων στο πεδίο των δημιουργικών βιομηχανιών και του design. Στο καταληκτικό μέρος της ημερίδας βραβεύτηκαν οι καλύτερες εξ αυτών με επαίνους και βραβεία από την εταιρεία DROMEAS Α.Ε., το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ