2014-04-30 11:50:10
Φωτογραφία για Μαζεύουν τώρα τα παράνομα λούνα παρκ - Τι απαντά ο δήμαρχος Ελληνικού
Η τραγωδία στο παράνομο λούνα παρκ στο Ελληνικό με ευθύνη και του δήμους της περιοχής, έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, θορυβήσει πολλούς δήμους σε όλη τη χώρα όπου κατά καιρούς ακόμη και σήμερα λειτουργούν τέτοιες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με δημάρχους που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, «η ενοικίαση χώρων από δήμους σε επιχειρήσεις λούνα παρκ είναι συνήθης πρακτική καθώς με αυτό τον τρόπο σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για την αυτοδιοίκηση, φέρνει έσοδα από παρατημένα οικόπεδα που παραμένουν ανεκμετάλλευτα». Μάλιστα, όπως λέει δήμαρχος μεσαίου δήμου της Αττικής που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του «μιας και οι δήμοι ‘καίγονται’ για έσοδα, σε πολλές περιπτώσεις τα νομιμοποιητικά έγγραφα είτε έρχονται εκ των υστέρων είτε δεν έρχονται ποτέ».

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι υπάρχει κάποιου είδους «συναλλαγή» μεταξύ των επιχειρηματιών και των αιρετών, ο εν λόγω δήμαρχος τονίζει χαρακτηριστικά: «Δεν το πιστεύω. Είναι, νομίζω, καθαρά θέμα εσόδων και άγνοιας των κινδύνων. Άλλωστε, πριν συμβεί το τραγικό γεγονός στο Ελληνικό πόσοι από εμάς αν μας το έλεγαν θα το πιστεύαμε ότι μπορεί να γίνει;»


Σε κάθε περίπτωση, όλοι συμφωνούν ότι ο θάνατος του 13χρονου ανέδειξε ένα μεγάλο θέμα για το οποίο υπάρχει μεγάλη ευθύνη στην Αυτοδιοίκηση που δίνει και τις σχετικές άδειες λειτουργίας. Ως προς αυτό αναμένουν τις σημερινές απαντήσεις του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης Χρήστου Κορτζίδη κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου που έχει προαναγγείλει για τις 1.30 το μεσημέρι. Και τα ερωτήματα παραμένουν αμείλικτα:

-Γιατί επέτρεψε να λειτουργεί παράνομα, σε χώρο που νοίκιαζε ο δήμος, το λούνα παρκ

-Ήταν ή όχι ακατάλληλος ο χώρος μιας και ήταν ρέμα;

-Είναι αλήθεια ότι η επιχείρηση έπαιρνε παράνομα ρεύμα από το δήμο;

Χθες πάντως, ο κ. Κορτζίδης «πέταξε την μπάλα στην εξέδρα» καθώς σε ανακοίνωσή του εμμέσως πλην σαφώς έβγαλε εκτός κάδρου ευθυνών το δήμο και επιτέθηκε σε «ορισμένα μέσα, δημοσιογράφους, πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες, που εξαπολύουν σφοδρή και στοχευμένη επίθεση σε βάρος μας με στόχο την εξυπηρέτηση άλλων στόχων και συμφερόντων»

Τραυματισμός στη Χίο

Ανάλογο περιστατικό αλλά, ευτυχώς, με ελαφρύ τραυματισμό κατήγγειλε ότι είχε συμβεί στη Χίο ο αντίδημαρχος του νησιού, Παντελής Στεφάνου. Συγκεκριμένα, όπως είπε στο Star, ένα οχτάχρονο κορίτσι είχε σπάσει το πόδι του, σε λούνα παρκ ίδιας ιδιοκτησίας. «Τις ημέρες των Χριστουγέννων ένα κορίτσι 8 ετών έσπασε το πόδι του σε φουσκωτή τσουλήθρα. Ήταν ένα ατύχημα που μας αιφνιδίασε. Αμέσως δόθηκε η εντολή να φύγει, όπως και έγινε δυο ημέρες μετά, ενώ στη συνέχεια δόθηκε η εντολή να μην ξανάρθει στο νησί, καθώς οι συνθήκες ασφαλείας δεν ήταν όπως πρέπει. Σύμφωνα με τους γονείς του κοριτσιού, δεν υπήρχε σωστή ρύθμιση στην πίεση του αέρα, με αποτέλεσμα η τσουλήθρα να είναι πιο σκληρή από όσο έπρεπε και να μην έχει την απαραίτητη ελαστικότητα”, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: aftodioikisi
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χωρίς πλοία τη Πρωτομαγιά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χωρίς πλοία τη Πρωτομαγιά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ