2014-04-30 18:23:04
Φωτογραφία για Δήλωση Στ. Ξουλίδου σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης για την άσκηση εμπορικής δραστηριότητας εκτός καταστημάτων
Με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την «Άσκηση εμπορικής δραστηριότητας εκτός καταστημάτων», η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Η συγκυβέρνηση των μεγαλοαστών και των μεγάλων συμφερόντων με τα νομοσχέδια που προωθεί, ισοπεδώνει την κοινωνική και οικονομική ζωή της περιφέρειας και όχι μόνο. Οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις με το πρόσχημα της εξυγίανσης του υπαίθριου εμπορίου υποτιμούν την πολιτισμική, θρησκευτική και παραδοσιακή ζωή του τόπου, αφού αναίτια περιορίζουν τη χρονική διάρκεια των εμποροπανηγύρεων από επτά ήμερες σε μία έως τρείς.

Αυτές οι πολιτικές επιλογές εν μέσω οικονομικής κρίσης οδηγούν στην περαιτέρω οικονομική εξαθλίωση των μικροπωλητών και στην καθίζηση της διανομής και αγοράς τοπικών προϊόντων.

Ταυτόχρονα οι τοπικές κοινωνίες δέχονται ένα άμεσο και βίαιο οικονομικό χτύπημα τη στιγμή που η ίδια η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει για την ανάπτυξη της εμπορικής τους δραστηριότητας. Οι συνέπειες δεν είναι μόνο οικονομικές αλλά και εθιμικές, εφόσον οι τοπικές, υπαίθριες εμποροπανηγύρεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτισμικής και θρησκευτικής παράδοσης».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ