2014-04-30 21:00:10
Φωτογραφία για Μετά τους Βρετανούς τους Γάλλους και τους Δανούς τώρα ήρθαν και οι… Καναδοί! [video]
Στις 29 Απριλίου 6 μαχητικά της καναδικής Αεροπορίας CF-18 της 425ης Μοίρας  απογειώθηκαν από την βάση τους στο Bagotville στο Κεμπέκ για να μετασταθμεύσουν στην Ευρώπη στο πλαίσιο ενίσχυσης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, εν μέσω της κρίσης με την Ουκρανία.

Η πτήση πραγματοποιήθηκε ύστερα από εναέριο ανεφοδιασμό αλλά και προσγείωση στην βάση του ΝΑΤΟ στην Ισλανδία στη βάση του Kaflavik. Τα αεροσκάφη έφτασαν σήμερα στην Ρουμανία όπου και πρόκειται να αναπτυχθούν. Την αποστολή συνοδεύει ένα C-17 (CC-177 Globemaster III όπως ονομάζεται στην καναδική Αεροπορία)   το οποίο μεταφέρει ανταλλακτικά και υλικό υποστήριξης καθώς και δύο Airbus Α 310 (Airbus CC-150 Polaris) ένα εκ των οποίων είναι εναέριου ανεφοδιασμού. Η καναδική αποστολή αποτελείται από 250 άτομα.

Γενικότερα και σε ότι αφορά τις προετοιμασίες του ΝΑΤΟ έχουν προηγηθεί 4 αεροσκάφη Typhoon της RAF sth Liuoyna;ia, 4 Rafale στην Πολωνία, η Δανία πρόκειται να στείλει από αύριο 6 μαχητικά F-16 της Αεροπορίας της Δανίας ενώ στην Λιθουανία βρίσκονται ήδη 4 F-15C της USAFE τα οποία πραγματοποιούν καθήκοντα επιτήρησης και «αστυνόμευσης» του ε3νανέριου χώρου. Τώρα και με την επίφοβη καναδική Αεροπορία στη Ρουμανία τους… περικυκλώσανε τους Ρώσους.
defencenet.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ