2014-04-30 21:52:05
Φωτογραφία για Οι υποψηφιότητες των Tony Awards 2014 έκρυβαν εκπλήξεις
Μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Tony 2014, ο αγώνας δρόμου έχει αρχίσει για τους ηθοποιούς στην πιο αμφίρροπη μάχη στο θεατρικό σανίδι των τελευταίων χρόνων. Οι υποψηφιότητες φέτος περιορίστηκαν σε 4-5 σε κάθε κατηγορία και αυτό δημιούργησε ένα συναίσθημα απουσίας για κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του Broadway που έμειναν απέξω.

Στην κατηγορία “Best Actor”, οι Bryan Cranston του “All The Way” και Chris O’Dowd του “Of Mice and Meri” είναι τα φαβορί, τη στιγμή που μεγάλα ονόματα όπως οι Zachary Quinto του “The Glass Menagerie”, Denzel Washington του “A Raisin in the Sun” και Daniel Radcliffe του “The Cripple of Inishmaan” έμειναν εκτός μάχης. Αντ’ αυτών, οι βρετανοί Samuel Barnett και Mark Rylance.

Μόλις στο τελευταίο meeting της επιτροπής υποψηφιοτήτων την προηγούμενη βδομάδα ελήφθη η απόφαση να συμπεριληφθεί στις υποψηφιότητες η επιστροφή στη σκηνή του “Cabaret”, μια πιστή αντιγραφή της παραγωγής του 1998. Οι Linda Emond και Danny Burstein έλαβαν αμφότεροι υποψηφιότητες όχι όμως και η τρις υποψήφια για Oscar Michelle Williams για την ερμηνεία της ως Sally Bowles. Στην κατηγορία “Best Actress in a Musical” σημαντικά ονόματα του θεάτρου όπως οι Sutton Foster και Idina Menzel κυριαρχούν.


Οι ηθοποιοί Ian McKellen και Patrick Stewart που φέτος εντυπωσίασαν κατά γενική ομολογία με τις ερμηνείες τους στα “Waiting for Godot” και “No Man’s Land” δεν είδαν τα ονόματα τους στις υποψηφιότητες ενώ και οι δύο παραγωγές έμειναν έξω από όλες τις κατηγορίες. Την ίδια τύχη είχαν και οι Toni Collette, Michael C. Hall, Tracy Letts και Marissa Tomei του “The Realistic Joneses”.

Στην κατηγορία Β’ γυναικείου ρόλου οι Marin Mazzie και Helene Yorke επίσης αγνοήθηκαν για να δώσουν τη θέση τους σε ευχάριστες εκπλήξεις όπως οι Lena Hall του “Hedwig” και Adriane Lenox του “After Midnight’s”. Την έκπληξη έκανε επίσης η Lauren Worsham του “Gentleman’s Guide to Love and Murder” αντί για την Lisa O’Hare του ίδιου έργου.

Η θεατρική μεταφορά του “Rocky” συγκέντρωσε τέσσερις υποψηφιότητες (για τον ηθοποιό Andy Karl, για τη σκηνογραφία, για το φωτισμό και τις χορογραφίες) αλλά σ’ αυτές δεν συμπεριλαμβάνονταν η ομολογουμένως αξιόλογη σκηνοθεσία του Alex Timbers και ο ηχητικός σχεδιασμός του Peter Hylenskki.

Μεγάλος ήταν ο αριθμός των musicals που ανέβηκε φέτος (12), με τέσσερα να μπαίνουν στη μάχη των βραβείων. Από αυτές, μόλις 1 παραγωγή παρουσίασε πλήρες πρωτότυπο soundtrack, το “Gentleman’s Guide”.

Άλλες παρουσίες που αναμέναμε, αλλά αιφνιδίως έμειναν εκτός νυμφώνος: τα κοστούμια του Gregg Barnes του “Aladdin”, η ερμηνεία του Jim Norton στο “Of Mice and Men”, ο ‘Robert’ του Steven Pasquale στο “Bridges of Madison County” η σκηνοθεσία του Bill Rauch στο “All the Way”, η μουσική του Andrew Lippa για το “Big Fish”.

Η τελετή απονομής των Tony θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου.

Δείτε αναλυτικά τις υποψηφιότητες

http://www.tonyawards.com/en_US/nominees/index.html
ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ