2014-05-01 14:33:27
Φωτογραφία για Σύσκεψη με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηλείας είχε ο Απόστολος Κατσιφάρας και ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Γ. Γεωργιόπουλος
Σε σύσκεψη με τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηλείας συμμετείχαν σήμερα το μεσημέρι ο νυν Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας και ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν για την συνεχή και αγαστή συνεργασία από την αρχή που ξεκίνησε η αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την σημαντική προσπάθεια που γίνεται ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα.

«Από την πρώτη στιγμή θελήσαμε και το πετύχαμε να διασφαλίσουμε πόρους από το ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται βάναυσα από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και κυρίως στόχος μας είναι να συνδράμουμε στην αναθέρμανση της αγοράς με τη ρευστότητα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας και συνέχισε: «Έχουμε αυτή τη στιγμή εξασφαλίσει τους διπλάσιους πόρους για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο, σε σχέση με την προηγούμενη, δηλαδή από 300.000.000 ευρώ τα υπερδιπλασιάσαμε στα 650.000.000 ευρώ, χρήματα τα οποία και προορίζονται για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα. Και αυτό είναι μια σημαντική κατάκτηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τους πολίτες της».


Παράλληλα, ο Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε στη διεύρυνση του Περιφερειακού Οργάνου Διασύνδεσης Πανεπιστημίων ΑΤΕΙ και Ακαδημαϊκών – Ερευνητικών Ιδρυμάτων με την καινοτομία, έρευνα και Τοπική Ανάπτυξη που έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή και των τριών Επιμελητηρίων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας και του ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδας, καθώς και εκπροσώπου του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος «Πανεπιστήμιο Πατρών».

«Η έρευνα, η καινοτομία και η διασύνδεση με την επιχειρηματικότητα και την παραγωγή έχουν τεθεί στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με σκοπό την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας και την τόνωση της ανάπτυξης, όπου ρόλος της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι αυτονόητα κρίσιμος» συμπλήρωσε ο εκ νέου υπ. Περιφερειάρχης.

Επιπλέον ο κ. Κατσιφάρας μίλησε για την σημαντική προσπάθεια της Περιφέρειας για την ενίσχυση των υποδομών με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων για τη συντήρηση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, τη συνεχή διεκδίκηση μέχρι κεραίας ώστε να φθάσει ο σιδηρόδρομος μέχρι και τον Πύργο και την Καλαμάτα και φυσικά την πάγια θέση τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όσο και του ίδιου για ολοκλήρωση ολόκληρου του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού, όχι μόνο μέχρι την Πάτρα αλλά και μέχρι τον Πύργο, το Καλό Νερό και την Τσακώνα, έδωσε δε ιδιαίτερη σημασία στην κατασκευή του Δρόμου Αρχαία Ολυμπία – Βυτίνα.

«Η τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια έχει ως επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία και την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο Κατάκολο και ένα βασικό έργο υποδομής, κρίσιμο για την ανάπτυξη και την οικονομία της Ηλείας είναι η Εθνική Οδός Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Βυτίνας-Τρίπολης» σημείωσε και έκανε ειδική αναφορά στο έργο των λιμενικών υποδομών στο Κατάκολο που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, με προϋπολογισμό 12.124.000 ευρώ και χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ με στόχο περισσότερα και μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια να καταφθάνουν στο Κατάκολο.

Κλείνοντας, ο Απ. Κατσιφάρας υπογράμμισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει δώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσα από τους στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει για την στήριξη του πρωτογενή τομέα και της αγροτικής παραγωγής με ό,τι αυτό περιλαμβάνει, πρώιμα κηπευτικά, νέες καλλιέργειες, καλύτερη ποιότητα, ενίσχυση της εξωστρέφειας κ.α. Τέλος, αναφέρθηκε στην προετοιμασία της Περιφέρεια για ένταξη στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των αρδευτικών δικτύων.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιόπουλος επεσήμανε: «Είναι σημαντική η επικοινωνία και η συνεργασία που έχει μέχρι στιγμής η Περιφέρεια με το Επιμελητήριο Ηλείας σε διάφορους τομείς, όπως η ενίσχυση της εξωστρέφειας, η ανάπτυξη του τουρισμού, η εξασφάλιση πόρων για τις υποδομές. Το έργο μας θα συνεχιστεί και στην επόμενη θητεία μας ώστε να υλοποιηθεί στο ακέραιο και το στρατηγικό μας πλάνο για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ