2014-05-01 16:33:09
Φωτογραφία για Πούτιν: Οι ΗΠΑ βρίσκονται εξ' αρχής πίσω από τις ταραχές στη Ουκρανία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονταν από την αρχή πίσω από τις ταραχές στην Ουκρανία, δήλωσε χθες βράδυ ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το ποιά θα είναι η στάση του απέναντι στις ΗΠΑ που πλέον παίζουν ηγετικό ρόλο στις εξελίξεις και στην κρίση στην Ουκρανία, οπρόεδρος Πούτιν απάντησε: 

«Νομίζω πως αυτό που διαδραματίζεται σήμερα, αποδεικνύει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονταν εξ' αρχής πίσω από τις εξελίξεις. Μόνο που αρχικά προτίμησαν να μείνουν στο παρασκήνιο. Σήμερα εμφανίζονται ως ηγέτης και “προστάτης” στην περιοχή [...] Τα συμφέροντα των ΗΠΑ ήταν από την αρχή ταυτισμένα με τα συμφέροντα της Ευρώπης, όταν η ΕΕ πίεζε για τη γνωστή συμφωνία τελωνειακής σύνδεσης με την Ουκρανία, με όρους εντελώς ασύμφορους, κατά την γνώμη μου. Όταν η προηγούμενη κυβέρνηση του Κιέβου αντιστάθηκε, η Δύση προχώρησε στο επόμενο σενάριο. Στο σενάριο της στρατιωτικής παρέμβασης, των υποκινούμενων ταραχών και την ένοπλη κατάληψη της εξουσίας με ένα αντισυνταγματικό πραξικόπημα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Πούτιν, οι εμπνευστές αυτής της κίνησης δεν είχαν υπολογίσει τις συνέπειες και σε τι θα μπορούσε να οδηγήσει όλο αυτό. «Υπήρχαν πολλοί ουκρανοί που επικρότησαν αυτήν την κίνηση, υπάρχουν όμως και πάρα πολλοί που είναι αντίθετοι και διαφωνούν με την πραξικοπηματική αλλαγή εξουσίας, καθώς δεν υπάρχει ίχνος δημοκρατίας σε μια τέτοια κίνηση» κατέληξε ο πρόεδρος Πούτιν.

Η Ρωσία Τώρα
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ