2014-05-01 21:56:05
Φωτογραφία για Τέλος το καθισιό για τα παιδιά στην Ισπανία - Νόμος τα υποχρεώνει να βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού
Η είδηση θα κάνει τις καρδιές των μαμάδων να σκιρτήσουν από χαρά και να ζηλέψουν την τύχη των Ισπανίδων. Πόσες φορές δεν έχει πέσει στο κενό το «μάζεψε το δωμάτιό σου» που λένε στα παιδιά τους. Τώρα, όμως, έρχεται ένας νόμος που θα κάνει υποχρεωτική τη συμμετοχή τους στις... αγγαρείες του σπιτιού.

Πρόκειται για ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο γενικότερο νόμο για την προστασία των παιδιών, που εγκρίθηκε από την ισπανική βουλή. Σύμφωνα με αυτή, τα παιδιά κάτω των 18 ετών έχουν την υποχρέωση να συμμετέχουν σε όλες τις εκφάνσεις της οικογενειακής ζωής. Αυτό περιλαμβάνει μερίδιο ευθύνης στη φροντίδα του σπιτιού και το να βοηθούν στις αγγαρείες του νοικοκυριού, ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο τους, όπως αναφέρει η εφημερίδα ABC.

Πέρα από τις δουλειές του σπιτιού, τα παιδιά θα πρέπει να δείχνουν σεβασμό στους γονείς και τους δασκάλους τους και να έχουν διάθεση για μάθηση. Βέβαια, όλα αυτά είναι στη θεωρία, αφού στις διατάξεις του νόμου δεν περιλαμβάνει τυχόν ποινές για τα παιδιά που αρνούνται να εφαρμόσουν τα παραπάνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ισπανία και οι άνδρες είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού. Το 2005, στην αναθεώρηση των εγγράφων που χρησιμοποιούνται στις τελετές των πολιτικών γάμων συμπεριλήφθηκε και αυτός ο όρος.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ