2014-05-02 04:08:04
Φωτογραφία για Τσάκωσαν 5 για παράνομη διακίνηση υγραερίου
Όπως ανακοίνωσε η ελληνική αστυνομία, συνελλήφθησαν την Τετάρτη, δύο Έλληνες και τρεις αλλοδαποί (υπήκοοι Πακιστάν) για παράνομη εμφιάλωση αποθήκευση και διακίνηση φιαλών υγραερίου, οι οποίες μάλιστα έφεραν λογότυπο επώνυμων εταιρειών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι εγκαταστάσεις της εταιρείας ήταν μέσα σε αστική ζώνη και κατοικημένη περιοχή, με προφανή κίνδυνο για τους κατοίκους.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε σε εταιρεία που είχε την έδρα της στην περιοχή του Αγίου Ρέντη Αττικής και κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκε έρευνα στις εγκαταστάσεις και τους χώρους της εταιρείας, οπού βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός από φιάλες υγραερίου, οι οποίες διακινούνταν παραποιημένες, με λογότυπο επώνυμων εταιρειών του κλάδου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από το Μάιο του 2011 και λειτουργούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης, στα επιμέρους στάδια εμφιάλωσης, αποθήκευσης, διακίνησης και παράνομης διάθεσης του υγραερίου και προπανίου.


Συγκεκριμένα, αφού προμηθεύονταν ποσότητες υγραερίου, προχωρούσαν στην παράνομη εμφιάλωσή τους, τοποθετώντας πλαστούς συρρικνωτές και τάπες ασφαλείας στις φιάλες, στις οποίες τοποθετούσαν λογότυπο επώνυμων εταιρειών, προκειμένου να πωλούνται στους πελάτες ως αυθεντικές.

Στη συνέχεια διέθεταν τις φιάλες αυτές σε καταστήματα λιανικής πώλησης, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά.

Από την αστυνομία κατασχέθηκαν 1.060 φιάλες, 1.482 τάπες, μία αντλία νερού, το χρηματικό ποσό των 2.030 ευρώ, δύο Ι.Χ. φορτηγά, αλλά και ένα ρυμουλκό.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για εμπορία και εμφιάλωση υγραερίου άνευ αδείας, πλαστογραφία, κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση, καθώς και υπεξαίρεση. Επιπλέον, αναζητούνται άγνωστοι συνεργοί τους, προμηθευτές και ιδιοκτήτες καταστημάτων, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ