2014-05-02 08:20:09
Φωτογραφία για Πύργος: Κίνδυνος λουκέτου για τη Γραμματεία του ΤΕΙ
Με «λουκέτο» απειλείται, αυτή τη φορά, η Γραμματεία του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ, του ΤΕΙ στον Πύργο, αν μέσα στις επόμενες ημέρες, δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα έξι ολόκληρων μηνών που οφείλονται στις δυο Διοικητικούς Υπαλλήλους και ξεπερνούν συνολικά τις 20.000 ευρώ!.

Οι δυο υπάλληλοι, παρέχουν αδιαλείπτως τις υπηρεσίες τους παρότι δεν λαμβάνουν τα δεδουλευμένα τους και μάλιστα όπως υποστηρίζουν μιλώντας στην «Π» είναι αποφασισμένες να προσφύγουν ακόμα και στη Δικαιοσύνη, κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις τους.

«Καλούμε το Δήμαρχο να παρέμβει άμεσα και να πράξει τα δέοντα και αυτονόητα. Δεν ζητούμε χάρη. Απαιτούμε την καταβολή των δεδουλευμένων μας. Δηλώνουμε δημοσίως και κατά τρόπο σαφή, ότι εφ’ όσον δεν υπάρξει αμεσότατη ικανοποίηση των νομίμων αξιώσεων μας εντός των επόμενων ολίγων ημερών, για λόγους αξιοπρέπειας και εν όψει του αδιεξόδου στο οποίου έχουμε περιέλθει χωρίς δική μας υπαιτιότητα, θα αναγκαστούμε να παύσουμε να παρέχουμε την εργασία μας, με ότι τούτο συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος. Παράλληλα, επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε δικαίωμα μας, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου και λαμβάνοντας κάθε τελέσφορο μέτρο, προς ικανοποίηση των αξιώσεων μας».


Όπως υποστηρίζουν, φροντίζουν για την απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα προσφέρουν συχνά τις υπηρεσίες τους ακόμα και Σαββατοκύριακα. «Δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο τμήμα με ενεργούς σπουδαστές πάνω από 1000, λειτουργεί κανονικά χωρίς ποτέ οι σπουδαστές να χάσουν κανένα εξάμηνο από υπαιτιότητα της Γραμματείας και παρά τις αντίξοες συνθήκες λειτουργίας. Ο δήμος όμως, που έχει αναλάβει την πληρωμή μας, μέχρι να δοθεί λύση από το Υπ. Παιδείας, δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του. Μάλιστα παρότι τα χρήματα που προορίζονταν και για την πληρωμή μας, εκταμιεύτηκαν, εμείς δεν έχουμε λάβει ούτε ευρώ».

«Είμαστε νοικοκύρηδες και μας κατάντησαν επαίτες!»

«Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο» λένε με αγανάκτηση και τονίζουν ότι οι ίδιες είναι συνεπείς και με το παραπάνω στις συμβατικές τους υποχρεώσεις δε συμβαίνει όμως το ίδιο και από την πλευρά του δήμου Πύργου. «Ότι μας έχει ζητηθεί το έχουμε πράξει στο ακέραιο. Η γραμματεία του τμήματος, δε μένει ποτέ κλειστή ακόμα και τις ημέρες των εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και τους καλοκαιρινούς μήνες και ανά πάσα στιγμή οι σπουδαστές μας εξυπηρετούνται. Το τμήμα αυτό είναι το καταργηθέν και το χρονικό όριο φοίτησης των σπουδαστών είναι περιορισμένο. Δεν εκμεταλλευθήκαμε ποτέ τους σπουδαστές γιατί σεβόμαστε την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, τους γονείς τους και τις οικονομικές δυσκολίες. Θα πρέπει όμως και ο Δήμος να σεβαστεί τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και εμείς και το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει».

Όπως εξηγούν, μιλώντας στην «Π» έχουν και αυτοί παιδιά που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις και καθημερινά τους τηλεφωνούν οι εκμισθωτές των διαμερισμάτων που νοικιάζουν απειλώντας τους με έξωση επειδή τους οφείλουν νοίκια 5 μηνών! «Το ότι χρωστάμε δεν οφείλεται σε εμάς και ούτε στο ότι είμαστε κακοπληρωτές, αλλά γιατί μας αφήνει απλήρωτους ο δήμος τόσους μήνες… Είμαστε νοικοκύρηδες, πάντοτε συνεπής στις οικονομικές μας υποχρεώσεις και μας κατάντησαν επαίτες με φόβο να οδηγηθούμε ακόμα και στην φυλακή από τα κατασχετήρια που μας έρχονται λόγω απλήρωτων οφειλών μας και αυτό δεν είναι κινδυνολογία!».

Κική Κολοβέρου

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ