2014-05-02 10:36:07
Φωτογραφία για ΔΑΛΕΖΙΟΣ : ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
Για τα... κατορθώματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού εντός και εκτός γηπέδων μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha ο Γιάννης Δαλέζιος.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ολυμπιακού τοποθετήθηκε για το θέμα των μελών, των ακαδημιών, του αθλητικού νόμου και για τα χρέη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τους στόχους της διοίκησης: «Δεν είναι στις προθέσεις μας ν’ αφήσουμε τις άλλες ομάδες να πάρουν τρόπαια. Ο στόχος μας είναι η οικονομική εξυγίανση του συλλόγου, οι τίτλοι και φυσικά να καλλιεργήσουμε τις ακαδημίες μας. Η οικονομική εξυγίανση έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια και είμαστε σε πολύ καλό σημείο. Φυσικά στόχος μας είναι να διευρύνουμε και άλλο την βάση των ενεργών μελών του Ολυμπιακού»

Για τα μέλη: «Έχουμε δυο κατηγορίες ανθρώπων που ενισχύουν τον σύλλογο. Είναι τα μέλη που είναι γύρω στα 12.000 οι οποίοι δίνουν 50 ευρώ το χρόνο από το υστέρημα τους για τον Ερασιτέχνη
. Επίσης ο Ολυμπιακός έχει περισσότερους από 50.000 φίλους που έχουν αποκτήσει την Κάρτα Φιλάθλου. Η Κάρτα είναι απαραίτητη για την αγορά εισιτηρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτό την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αυτή η κάρτα που στοιχίζει 10 ευρώ είναι το «οξυγόνο» για εμάς. Ο υπολογισμός στην αρχή της χρονιάς ήταν πολύ συντηρητικός. Περιμέναμε γύρω στους 25.000 λόγω της οικονομικής κρίσης και διότι ήταν ένα νέο εγχείρημα αλλά έχουμε ξεπεράσει τους 50.000. Άρα υπάρχουν πάνω από 60.000 άνθρωποι που είναι δίπλα μας και στηρίζουν οικονομικά τον σύλλογο. Αυτή είναι και η διαφορά μας από τα άλλα σωματεία που δεν μπορούν να φέρουν τον κόσμο δίπλα τους. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάνω από 2.000 μέλη».

Για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό: «Ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός στην Ελλάδα ήταν για χρόνια κρατικοδίαιτος. Από την στιγμή που οι επιχορηγήσεις κόπηκαν ο αθλητισμός στην Ελλάδα έχει μεγάλα προβλήματα. Δυστυχώς ο αθλητισμός στηρίζετε στον νόμο του 1999 όταν στην Ελλάδα υπήρχε ευημερία. Αυτός ο νόμος είναι ο ίδιος και σήμερα όπου φυσικά έχουν αλλάξει οι συνθήκες. Δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική αλλαγή στο νόμο και πέρσι χάσαμε μια μεγάλη χορηγία για την ομάδα βόλεϊ γυναικών λόγω του νόμου. Θα πρέπει όσοι αγαπάμε τον αθλητισμό θα πρέπει να καθίσουμε σ’ ένα τραπέζι να βρούμε μια λύση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Για να έχουν μέλλον τα ερασιτεχνικά σωματεία θα πρέπει ν’ ανοίξουν τις πύλες τους στον κόσμο και να εγγράψουν μέλη. Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού».

Για τα χρέη: «Όταν αναλάβαμε ο Ολυμπιακός είχε χρέη γύρω στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Κάποιοι μάλιστα θυμήθηκαν ότι το σωματείο τους χρωστούσε λεφτά και ήρθαν να τα διεκδικήσουν μετά από 25 χρόνια».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ