2014-05-02 22:39:54
Φωτογραφία για Σε Πυροσβεστική, Αστυνομία και Δ.Ο.Υ. ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας
Συναντήσεις με στελέχη και εργαζομένους δημόσιων υπηρεσιών, επιχειρηματίες, εμπόρους αλλά και πολίτες στην Πάτρα, είχε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και τους υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας.

Αρχικά, ο κ. Κατσιφάρας επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου συναντήθηκε με στελέχη και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που υπάρχουν με την έλλειψη χρηματοδότησης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε μόλις χθες, καθώς και για την αγαστή συνεργασία των Υπηρεσιών με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.

«Με το νέο θεσμικό πλαίσιο, πλέον δίνεται η δυνατότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως θεσμός να στηρίξει με παρεμβάσεις, κυρίως οικονομικά τις εθελοντικές οργανώσεις που συμβάλλουν σημαντικά στο έργο της Πυροσβεστικής, ιδίως σε περιόδους που έχουν ανάγκη τη συνδρομή τους» σημείωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας.


Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» με επικεφαλής τον Απ. Κατσιφάρα, μετέβησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού και συναντήθηκαν τόσο με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας ταξίαρχο Κώστα Κυριακόπουλο, όσο και με τους νέους Αστυνομικούς Διευθυντές Αχαΐας Α. Τσαουρδά και Ν. Ιωαννίδη, καθώς και τον Μ. Ματσάκο, καθώς και με αστυνομικούς, διοικητικό προσωπικό και συνδικαλιστές.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η μοναδική που διέθεσε από δικούς της πόρους χρήματα για την αγορά οχημάτων και εξοπλισμού για την Αστυνομία και συγκεκριμένα και οι τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις της προμηθεύτηκαν με 39 περιπολικά, μοτοσικλέτες, αλκοολόμετρα και ραντάρ, συνολικής δαπάνης 1,9 εκατ. ευρώ» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης και συνέχισε: «Η ενίσχυση των υπηρεσιακών δυνατοτήτων της ΕΛ.ΑΣ. στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί μια σημαντική προτεραιότητα και αυτός είναι ο λόγος που εργαστήκαμε προκειμένου να γίνει δυνατή η χρηματοδότηση ώστε να μπορούν οι αστυνομικοί να ασκούν πλήρως τα καθήκοντά τους και να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Στόχος μας με τον νέο εξοπλισμό ήταν και είναι να διευρυνθούν σημαντικά οι δυνατότητες της Αστυνομίας και στο μέτωπο της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων στη Δυτική Ελλάδα, τομέας εξαιρετικά κρίσιμος εξαιτίας και του αναχρονιστικού εθνικού οδικού δικτύου της περιοχής».

Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας μαζί με υποψηφίους του ψηφοδελτίου μετέβη στην Α’ Δ.Ο.Υ. Πατρών όπου συναντήθηκε τόσο με εργαζόμενους αλλά και με πολίτες που έκαναν τις συναλλαγές τους με την Υπηρεσία με τους οποίους και συζήτησε τόσο για την υπερφορολόγηση όσο και για τη ρύθμιση των χρεών για τους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά που αδυνατούν λόγω της οικονομικής κρίσης να αποπληρώσουν τα χρέη προς το Δημόσιο.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας κατήγγειλε την υπερφορολόγηση λέγοντας πως πρόκειται για ένα μεγάλο ζήτημα που η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να επανεξετάσει, καθώς οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο όλη αυτή την κατάσταση και τα μέτρα.

«Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί. Καθημερινά μισθωτοί, συνταξιούχοι και επαγγελματίες καλούνται συνεχώς να πληρώνουν, δίχως να λαμβάνουν, με αποτέλεσμα να οδηγούνται ολόκληρες οικογένειες να οδηγούνται σε οικονομική ασφυξία» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας ενώ έθεσε και το μείζον ζήτημα της ρύθμισης των χρεών προς το Δημόσιο, μία «βόμβα» στα θεμέλια της κοινωνίας, που πρέπει άμεσα να τακτοποιηθεί.

Ο υπ. Περιφερειάρχης περπάτησε και στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και συνομίλησε με τους πολίτες και τους επαγγελματίες της αχαϊκής πρωτεύουσας που δοκιμάζονται, για τα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως είναι η ενίσχυση της ρευστότητας και τις προτάσεις τους για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, αφού, όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας είναι από τους ελάχιστους κλάδους, αν όχι ο μοναδικός, που μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ