2014-05-03 05:58:03
Φωτογραφία για Βοηθήστε το παιδί μου! - Η σπαρακτική έκκληση της μητέρας 15χρονης θύμα βιασμού
Τη σιωπή της έσπασε η μητέρα της 15χρονης που έχει σοκάρει την κυπριακή κοινή γνώμη με την υπόθεση φερόμενου από κοινού βιασμού της με 14χρονη από τον 59χρονο επιχειρηματία, Άκη Λευκαρίτη, αλλά και τον 35χρονο "μεσάζοντα", Νίκο Νικολάου.

Η μητέρα της ανήλικης εμφανίστηκε στην εκπομπή της Γωγώς Αλεξανδρινού «Ανοιχτή Γραμμή» απευθύνοντας τη σπαρακτική της έκκληση για να παρασχεθεί βοήθεια στην κόρη της, αλλά σε όλα τα παιδιά του κόσμου που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Η 15χρονη ήταν κατά τα τελευταία 5 χρόνια χρήστης ναρκωτικών, βιώνοντας τη μάστιγα αυτή από την πλέον τρυφερή ηλικία των 10 ετών. Η μητέρα της δήλωσε πως η κόρη της μεγάλωσε με τον πατέρα της, μέχρι που φιλοξενήθηκε στην Παιδική Στέγη. Τόνισε πως ήταν δύσκολο παιδί, το οποίο δεν έμενε στο σπίτι εύκολα, ενώ είχε πληροφορηθεί για τις πολλές απουσίες της ανήλικης στο σχολείο, ωστόσο άργησε να καταλάβει το πρόβλημα της με τα ναρκωτικά.


Εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί ένα ίδρυμα αποτοξίνωσης για την κόρη της στο εξωτερικό, δηλώνοντας έτοιμη να τη συνοδεύσει σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια προκειμένου να απεξαρτηθεί.

Χωρίς ασφαλώς αυτό να δικαιολογεί την οποιαδήποτε πράξη βίας ή κακοποίησης εναντίον της –ή εναντίον οποιουδήποτε ατόμου αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα–, η 15χρονη ήταν γνωστή στις αρμόδιες Υπηρεσίες, οι οποίες προσπάθησαν να τη βοηθήσουν. Ωστόσο, όπως δήλωσε η Επίτροπος Προστασίας του Παιδιού κ. Λήδα Κουρσουμπά, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον αφορά την αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων.

Στην ίδια εκπομπή, η κ. Κουρσουμπά ανέφερε πως θα πρέπει επιτέλους να δοθεί μια λύση και να μεριμνήσει το κράτος να μεταφερθεί η 15χρονη στο εξωτερικό ώστε να ενταχθεί σε ένα κατάλληλο πρόγραμμα απεξάρτησης. Επισήμανε πως σε γνώση των αρμόδιων Υπηρεσιών υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις εφήβων, εστιάζοντας σε υπόθεση νεαρού ατόμου με παραβατική συμπεριφορά, όπου «έχουμε καταντήσει να προτιμούμε το συγκεκριμένο παιδί να βρίσκεται στη φυλακή ώστε να προστατεύεται από τον εαυτό του».

Η κ. Κουρσουμπά σε δηλώσεις σήμερα το πρωί είχε καταγγείλει την απουσία κλειστού τύπου μονάδων για τόσο σοβαρές υποθέσεις και βεβαρυμένες περιπτώσεις όπως της 15χρονης, ώστε να ολοκληρώνεται από ειδικούς μια συνεχής διαδικασία απεξάρτησης, η οποία δεν θα διακόπτεται.

«Το σύστημα νοσεί βαρύτητα», τόνισε η Επίτροπος, «καθώς παρά τις όποιες προσπάθειες μεμονωμένων υπαλλήλων, απέτυχε για πολλοστή φορά να αντιμετωπίσει μια σοβαρή και τόσο περίπλοκη περίπτωση, όπως αυτή της άτυχης 15χρονης». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ