2014-05-04 20:16:28
Φωτογραφία για Βενιζέλος: Αν ισχύουν οι δημοσκοπήσεις η χώρα θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κερδίσει κανένα μεγάλο δήμο» - «Αν το 2007 ήταν άλλη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ η ιστορία της χώρας θα ήταν διαφορετική» - «Να σκεφτούν πώς θα διασφαλίσουν αυτό που θέλουν», κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κληθείς να σχολιάσει το δημοσκοπικό εύρημα ότι οι Έλληνες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές

Τον προβληματισμό του για τις πολιτικές εξελίξεις, εφ' όσον τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων ισχύουν και επιβεβαιωθούν με επίσημο τρόπο στις κάλπες, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε συνέντευξή του στο Mega ο κ. Βενιζέλος κλήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δείχνουν τα εξής ποσοστά: ΝΔ 20,6%, ΣΥΡΙΖΑ 20%, το Ποτάμι 7,8%, ΚΚΕ 4,8%, ΧΑ 4,3%, «Ελιά» 4,2%, ΑΝΕΛ 3,7%, ΔΗΜΑΡ 1,6%, ΛΑΟΣ 1,4% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. «Εάν αυτό αποτελέσει, όντως, την επιλογή του ελληνικού λαού, τότε η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Σημασία έχει τι θα σημαίνει για τη χώρα, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και διευκρίνισε ότι σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας και κυβερνητικού προσανατολισμού. Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν υπάρχει ερήμην του λαού και αναδείχθηκε το 2012 όταν όλα τα ζητήματα ήταν γνωστά σε όλους, σε αντίθεση με το 2009.


Το ενδεχόμενο εκλογικής «ισοδυναμίας» μεαξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από το συγκεκριμένο γκάλοπ της Metron Analysis για το «Έθνος», κατά τον κ. Βενιζέλο, οδηγεί σε απόλυτο αδιέξοδο και έτσι, όπως είπε, η χώρα καταστρέφεται. Δημιουργούνται, πρόσθεσε, τεράστια διλήμματα και δεν μπορεί να συνεχιστεί μια κατάσταση στείρου διχασμού. Τα ποσοστά, ανέφερε, είναι χαμηλά για όλους και υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης και νομιμοποίησης.

Ο πολίτης πρέπει σκεφθεί πως θα διασφαλίσει αυτό που θέλει στις ευρωεκλογές, την κυβερνητική σταθερότητα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας το δημοσκοπικό εύρημα ότι οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές.

Αν ο κόσμος θέλει να κινδυνεύσει, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση θα κινδυνεύσει, ενώ σημείωσε ότι κάποια στιγμή πρέπει τα βάρη να κατανέμονται δίκαια μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Αν ο λαός θέλει, ανέφερε επίσης, ας έρθουν οι νέοι, οι άφθαρτοι, οι φρέσκοι να μας πουν τι θα γίνει με τη χώρα, μεταξύ άλλων και για το χρέος.

«Τι είναι το Ποτάμι;»

Αναφερόμενος στο «Ποτάμι», αναρωτήθηκε «τι είναι το Ποτάμι», για να προσθέσει ότι δεν γίνεται πολιτική με την επιφάνεια των πραγμάτων και χωρίς απαντήσεις στα κρίσιμα θέματα. Και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ασυλία για κανέναν επειδή εμφανίζεται για πρώτη φορά. Όταν διεκδικείς την ψήφο του λαού, υπογράμμισε, πρέπει να πεις στο λαό που τον πάς.

Στην Ελλάδα, ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έπρεπε να έχουμε οικουμενική κυβέρνηση και αντ΄ αυτού έχουμε κατάσταση οιονεί εμφυλίου. Προέβλεψε, πάντως, ότι το βράδυ των εκλογών θα υπάρξει η απόλυτη διάψευση όλων των προβλέψεων για το αποτέλεσμα και ότι η στρατηγική της εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτύχει και πάλι.

«Η ιστορία της χώρας θα ήταν διαφορετική αν το 2007 ήταν άλλη η ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ»

«Αν το 2007 ήταν άλλη η ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, τότε η ιστορία της χώρας θα ήταν διαφορετική» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και άφησε σαφείς αιχμές κατά των χειρισμών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου που οδήγησαν στη σύναψη του Μνημονίου μεταξύ της Ελλάδας και της Τρόικας (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ).

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κερδίσει κανένα μεγάλο δήμο»

Μιλώντας για τις επικείμενες εκλογές ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα κερδίσει κανένα μεγάλο δήμο ή περιφέρεια στις αυτοδιοικητικές εκλογές τονίζοντας ότι στο τέλος Μαΐου το πρόβλημα από αυτό που θα βγάλουν οι κάλπες θα το έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος σε συνέντευξη του Φώτη Κουβέλη στην οποία υποστηρίζει ότι είναι έτοιμος να συζητήσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να συζητηθεί εκ νέου η πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη για την Κεντροαριστέρα, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για μια «ευχάριστη αλλαγή».

Αναφερόμενος στην οικονομία ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
To νοκ - άουτ της χρονιάς! [video]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
To νοκ - άουτ της χρονιάς! [video]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ