2014-05-04 20:53:02
Φωτογραφία για ΚΑΖΑΖΗΣ... ΟΠΩΣ ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ!
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης μιλάει στο "gazzetta.gr" για την κατάκτηση του νταμπλ, τονίζοντας πως τα προβλήματα γιγάντωσαν τους ερυθρόλευκους, ενώ αποκαλύπτει την υπόσχεσή του στη διοίκηση!

Αναλυτικά Η πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό δεν απείχε πολύ από το να χαρακτηριστεί ιδανική, καθώς με τους ερυθρόλευκους κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το λιγκ καπ. Φέτος τα πράγματα για τον Δημήτρη Καζάζη δεν ξεκίνησαν με τον ίδιο ευχάριστο τρόπο, μιας και οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν πολλά και σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Προβλήματα που έφεραν ήττες, που με την σειρά τους έφεραν γκρίνια και σκληρά δημοσιεύματα.

Στο τέλος όμως και πάλι ο έμπειρος τεχνικός ήταν αυτός που πανηγύρισε, οδηγώντας την ομάδα του στην κατάκτηση του νταμπλ. Του δεύτερου συνεχόμενου για τον ίδιο, που σίγουρα ήταν πολύ πιο δύσκολο με δεδομένες τις συνθήκες που ήρθε. Παρότι όντως ήταν πιο δύσκολο, ο Δημήτρης Καζάζης σε συνέντευξη που παραχώρησε δεν κρύβει πως το πίστευε όχι απλά από την αρχή, όταν όλοι θεωρούσαν φαβορί την ομάδα του, αλλά τότε στα δύσκολα.


Τότε που η διοίκηση του Ερασιτέχνη τον κάλεσε να μιλήσουν για το μέλλον της ομάδας, με τον ίδιο να λέει πως ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το νταμπλ, έστω και δύσκολα. Το είπε και το έκανε, γιατί όπως τόνισε τα παιδιά κατάλαβαν πως δεν μπορούσαν να σταθούν στα προβλήματα, αλλά να γίνουν καλύτεροι από αυτά και στο τέλος δικαιώθηκε, όπως και οι παίκτες του, όπως και η διοίκηση που τον στήριξε και αυτόν και την ομάδα.

Κόουτς συγχαρητήρια για το νταμπλ. Πριν αναφερθούμε στον τρίτο και τελευταίο τελικό με τον Εθνικό. Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε από το καλοκαίρι και την συζήτηση που υπήρξε για το στήσιμο της ομάδας μετά την κατάκτηση και των τριών τίτλων.

«Με το τέλος της περσινής χρονιάς μιλήσαμε με την διοίκηση του Ερασιτέχνη και μου ζητήθηκε η άποψη μου για το που θα έπρεπε να ενισχυθεί η ομάδα. Οι στόχοι μας ήταν να κρατήσουμε τα κεκτημένα και να μπορέσουμε να κάνουμε μια αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη».

Πόσο σημαντικό ρόλο για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, έπεσε το ότι κλείσατε το ρόστερ πολύ νωρίς;

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Προσωπικά θεωρώ πως εφόσον ξέρεις ποιοι είναι οι στόχοι σου να έχεις κανονίσει όσο γίνεται πιο νωρίς το ρόστερ. Μπορεί να το πληρώσεις λίγο πιο ακριβά, αλλά ξέρεις τι θέλεις και μπορείς να προετοιμάσεις την ομάδα σου όσο γίνεται καλύτερα».

Και πάμε τώρα στο πρωτάθλημα και το ξεκινήμά του, όπου ξεκίνησαν και τα προβλήματα με πρώτο τον τραυματισμό του Γιορντάνοφ

«Με την έναρξη του πρωταθλήματος είχαμε το πρώτο πλήγμα με τον Μπόμπι, ενώ η ομάδα ήταν σε καταπληκτική κατάσταση. Μια βδομάδα πριν την έναρξη των επίσημων αγώνων παρουσιάστηκε αυτό το πρόβλημα με τον Γιορντάνοφ. Αμέσως χάλασε όλο αυτό που είχαμε χτίσει στην προετοιμασία.

Αμέσως δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα και χάλασε όλη την ισορροπία της ομάδας. Μόλις ξαναμπήκε σε ενάμισι μήνα σε αγωνιστικούς ρυθμούς και στον αγώνα με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη έπαθε θλάση στα πλευρά και τον άφησε εκτός ένα μήνα. Σε αυτό το παιχνίδι μάλιστα είχαμε και την απώλεια του Κοκκινάκη και τον τραυματισμό του Κουρνέτα με θλάση».

Μαζί με τους τραυματισμούς όμως, ήρθαν και τα άσχημα αποτελέσματα. Πως βίωσες το κλίμα την εποχή αυτή και τι έκανες για να γυρίσει, όπως και έγινε;

«Η αλήθεια είναι πως είχαμε χάσει παιχνίδια και νιώσαμε πως δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν ένα. Κάποια στιγμή τα προβλήματα ήταν το ένα πίσω από το άλλο και νιώσαμε πως θα μπορούσαμε να χάσουμε το στόχο μας. Είπα όμως στους παίκτες πως θα πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε τα προβλήματά μας και μέσα από αυτά να κοιτάξουμε να γίνουμε καλύτεροι και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να τα καλύψουμε. Αυτό και έγινε. Δηλαδή τα προβλήματα μας έκαναν καλύτερους από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Βέβαια για να συνεχίσω και με τις ήττες, μην ξεχνάμε πως υπήρξε και η κούραση της Ευρώπης παό τα συνεχόμενα παιχνίδια και ταξίδια. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως για να μπορέσει μια ομάδα να διακριθεί και στην Ευρώπη αλλά και στην χώρα της, θα πρέπει να έχει μεγαλύτερο και πιο πλούσιο ρόστερ γιατί η επιβάρυνση είναι μεγάλη».

Θέλω να σταθούμε λίγο στα προβλήματα και στις ήττες, μιας και τότε υπήρξε και έντονη και σκληρή κριτική προς το πρόσωπό σου. Πως το ξεπέρασες;

«Εγώ πάντα προσπαθώ να κοιτάξω την δουλειά μου και να βρω την λύση γιατί κάτι δεν πάει καλά. Δεν ασχολούμαι και αν κάτσω να αναλωθώ σε ότι γράφεται για εμένα θα χάσω την ουσία. Κάθισα να ασχοληθώ με την ομάδα και το αποτέλεσμα με δικαιώνει. Οι ομάδες είναι ζωντανοί οργανισμοί και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, όπως έγινε και φέτος».

Εκτός από την κριτική του Τύπου, υπήρξε και μια συνάντηση με την διοίκηση του Ερασιτέχνη. Τι ειπώθηκε σε αυτή και αν θεωρείς πως άλλαξε σημαντικά την πορεία της ομάδας.

«Ναι υπήρξε μια συνάντηση. Με κάλεσε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και μου ζήτησε να του αναλύσω την όλη κατάσταση και τα πιστεύω μου για την συνέχεια. Θέλω να επισημάνω πως έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και στην ομάδα και αυτό ήταν καταλυτικό για την μετέπειτα πορεία μας. Νομίζω πως η στήριξη έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Φυσικά μου ζητήθηκε η άποψη μου.

Εγώ πίστευα στους παίκτες μου και είμαι από τους ανθρώπους που όταν κάνω επιλογές τις στηρίζω και γι' αυτό δεν υπήρξαν και αλλαγές παρότι είχαν ακουστεί πολλά. Αναφορικά με το ρόστερ, είχα ζητήσει έναν κεντρικό, θέλοντας όμως να κρατήσουμε τον Παπαδόπουλο, αλλά από την στιγμή που η Λαμία τον ήθελε, έγινε η αλλαγή με τον Κιόση. Όσον αφορά την συνέχεια είχα πει πως θα καταφέρουμε να κατακτήσουμε το νταμπλ αλλά όχι με εύκολο τρόπο. Ήμουν σίγουρος γιατί πίστευα στους παίκτες μου».

Και μετά από αυτή την συνάντηση, υπήρξε ένας εξαιρετικός δεύτερος γύρος.

«Ναι σιγά σιγά κάναμε αυτό που είπαμε πριν. Τα προβλήματα μας έκαναν καλύτερους αγώνα με τον αγώνα και έτσι φτάσαμε στο Κύπελλο παρότι δεν σταματήσαμε να έχουμε προβλήματα».

Και πάμε τώρα στον πρώτο τίτλο το Κύπελλο που μάλιστα ήρθε και κόντρα στην Κηφισιά που ως τότε ήταν ο κακός σας δαίμονας μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμα μεταξύ σας ματς.

«Πραγματικά οι πιο κακές φετινές μέρες ήταν στα ματς με την Κηφισιά. Ο τελικός ήταν ένα παιχνίδι που θα μας βοηθούσε στην ψυχολογία. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι στο οποίο εμείς καταφέραμε να κερδίσουμε ένα τίτλο απέναντι στο κακό μας δαίμονα και τονώσαμε την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Δεν λέω πως αυτή η νίκη μας έδωσε και το πρωτάθλημα, αλλά πραγματικά μας τόνωσε την αυτοπεποίθηση από την στιγμή μάλιστα που υπήρξαν και τα σημαντικά προβλήματα με τους τραυματισμούς των Σμαραγδή και Στεφάνου».

Και πάμε στα πλέι οφ και τα παιχνίδια με τον Φοίνικα.

«Στα πλέι οφ ξεκινάμε και τραυματίζεται ο Κουρνέτας, όμως και πάλι παλέψαμε με τον Μαρούλη να είναι πολύ καλός και καταφέραμε να περάσουμε μια δύσκολη ομάδα όπως ο Φοίνικας και να πάμε τελικό».

Μετά το 2-0 και την ισοφάριση, φοβήθηκες καθόλου στο πέμπτο ματς;

«Όχι δεν φοβήθηκα γιατί είχαμε το 2-0 και μέσα στην Σύρο θα μπορούσαμε να το είχαμε καταφέρει. Όταν πήγε το ματς στο πέμπτη δείξαμε φοβερή αποφασιστικότητα και συγκέντρωση και δεν αφήσαμε περιθώριο στον αντίπαλο μας. Ξέραμε πως στο Ρέντη δεν γινόταν να χάσουμε και αυτό και έγινε».

Και έτσι φτάσατε στον τελικό κόντρα στον Εθνικό, όπου είχαμε δύο τεράστια ντέρμπι στο Ρέντη και μια εύκολη επικράτηση στην Αλεξανδρούπολη.

«Ο Εθνικός ξέραμε πως είναι μια πολύ καλή ομάδα που έκανε έναν καταπληκτικό πρώτο γύρο, είχε κοιλιά στο δεύτερο και μετά ανέβηκε και πάλι. Ξέραμε πως είναι μια ομάδα στα μέτρα μας και η οποία μας ταίριαζε αγωνιστικά. Σημαντικό για εμάς ήταν το ότι κερδίσαμε το πλεονέκτημα έδρας. Ήταν θέμα υπομονής να επικρατήσουμε σε αυτή την σειρά. Μετά τα 2 παιχνίδια στο Ρέντη που ήταν πολύ δύσκολα υπήρξε πίστη πως θα κερδίζαμε μέσα στην Αλεξανδρούπολη, κάτι που τελικά έγινε».

Τόσο με τον Φοίνικα, όσο με τον Εθνικό αλλά και τα άλλα ματς, ο Ολυμπιακός δεν έχασε στο τάι μπρέικ. Πως εξηγείς τις ανατροπές που έκανε η ομάδα σου;

«Αρχικά η ομάδα έχει παίκτες με μεγάλη εμπειρία που δεν παρατούσαν κανένα ματς, δεν σταματούσαν όπως και η ομάδα συνολικά να μάχονται. Σίγουρα υπάρχουν παίκτες που μπορούν να έρθουν από το πάγκο και να αλλάζουν τα ματς, ενώ και τα προβλήματα που είχαμε μας συσπείρωσαν και μας έκαναν καλύτερους».

Που αφιερώνεις αυτό το νταμπλ;

«Θέλω να κάνω μια εσωτερική αφιέρωση. Το αφιερώνω σε όλα τα παιδιά, στον φροντιστή μας τον Σπύρο τον Μπλέτσα και του ευχόμαστε να είναι σύντομα κοντά μας».

Το νταμπλ ήρθε όπως και πέρσι. Το μέλλον πως περιμένεις να είναι για τον Ολυμπιακό αλλά και για εσένα;

«Δεν σκέφτομαι τίποτα προς το παρών έχουμε δυο τρεις μέρες να απολαύσουμε αυτό που έχουμε κάνει και θα δούμε μετά τι θα γίνει στην πορεία. Πραγματικά δικαιούμαστε να μην ασχοληθούμε με τίποτα μετά τα όσα πετύχαμε».

Ο αδερφός σου ο Στέλιος τι σου είπε για τον τίτλο;

«Μιλήσαμε και μου είπε πως είναι πολύ χαρούμενος και περιμένει ένα πολύ καλό κέρασμα, όπως είχε γίνει και μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου».

Κλείνοντας θα μου λες τι σκέφτεσαι για τον κάθε παίκτη που θα σου λέμε.

Χριστοφιδέλης: Τελευταίος των Μοϊκανών

Κουρνέτας: Διαχρονική αξία

Γιορντάνοφ: Το βαρόμετρο και με το πρόβλημα που έχει ήταν πολύ γενναίος

Μαρούλης: Δίνει και την ψυχή του για την ομάδα

Σμαραγδής: Ο άτυχος της χρονιάς

Στεφάνου: Ήρεμη δύναμη

Κοκκινάκης: Ανατρεπτικός και με τρομερή πηγή ενέργειας

Καλντέιρα: Παίκτης για σκληρά παιχνίδια. Που δεν φοβάται τίποτα

Γιούρισιτς: Μεγάλη σταθερή αξία
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ