2014-05-04 21:54:40
Φωτογραφία για Πάτρα: Τριήμερο δράσεων από το «Πλήρωμα 94»
Με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων ξεκίνησε τον φετινό Μάιο το «Πλήρωμα 94». Οι δραστηριότητες περιλάμβαναν μία οικολογική παρέμβαση στον εξωτερικό χώρο της «Κυψέλης» -του μόνιμου χώρου που διατηρεί το πολιτιστικό σωματείο, στα Ψηλαλώνια- μία πρωτομαγιάτικη εξόρμηση στις εξοχές της Πάτρας, στην περιοχή του Γλαύκου, μία επίσκεψη στο Οικοτροφείο «Σεμέλη», την διοργάνωση εκπαιδευτικών παιχνιδιών στο πλαίσιο του «Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων» και την υποστήριξη της εκδήλωσης «Σχολική Κηπουρική» στο 1ο Δημοτικό της Παραλίας, με τη διεξαγωγή παιχνιδιών προαυλίου.

Ανήμερα την Πρωτομαγιά δεκαμελής αντιπροσωπεία από το «Πλήρωμα 94» πραγματοποίησε μία πρωινή επίσκεψη στο Οικοτροφείο «Σεμέλη», κατά τη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με ένοικους και εργαζόμενους, να συνομιλήσει μαζί τους και να ξεναγηθεί στους χώρους του Οικοτροφείου. Η επίσκεψη επισφράγισε τη διάθεση μίας μόνιμης συνεργασίας των δύο φορέων, στη συνέχεια μίας ήδη διαμορφωμένης σχέσης αλληλοϋποστήριξης.


Το πρωί της Παρασκευής 2 Μαΐου το «Πλήρωμα 94» έδωσε για δεύτερη χρονιά το «παρών» στην τελική υπαίθρια εκδήλωση του «Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων», που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Γεωργίου, από την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Πατρέων, με τον συντονισμό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 325 μαθητές Στ΄ τάξης από 12 Δημοτικά Σχολεία της Πάτρας και το «Πλήρωμα 94» συνεισέφερε στις ομαδικές-δημιουργικές δραστηριότητες ένα παιχνίδι γνώσεων, μέσω του οποίου οι μαθητές συγκέντρωσαν πληροφορίες σχετικές με την Πάτρα, την ιστορία της, τις δημοτικές δομές και τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Τέλος, το Σάββατο 3 Μαΐου, το «Πλήρωμα 94» συνέδραμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Παραλίας στην διοργάνωση της δράσης «Σχολική Κηπουρική», με πρωταγωνιστές τους τηλεοπτικούς Κηπουρούς οι οποίοι, μαζί με τους μαθητές του σχολείου, μεταμόρφωσαν το προαύλιο σε κήπο. Στα παιχνίδια προαυλίου, που εμπλούτισαν τη δράση, 180 μαθητές ανταγωνίστηκαν δημιουργικά σε μία σειρά από ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες, εμπνευσμένες από τη φύση, τα λουλούδια και την κηπουρική.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ