2014-05-05 00:24:02
Φωτογραφία για ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η... ΚΑΜΠΑΝΑ!
Στο σκαμνί της πειθαρχικής επιτροπής της Super League αναμένεται να καθίσουν τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν πριν από την έναρξη του αγώνα και αντιμετωπίζουν αμφότεροι τον κίνδυνο βαριάς τιμωρίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sentragoal.gr".

Σύμφωνα με το άρθρο 15, του πειθαρχικού κώδικα, για ρίψεις αντικειμένων πριν την έναρξη του αγώνα, προβλέπεται 20-120.000 ευρώ πρόστιμο και ανάλογα με τη βαρύτητα της πράξης επιβάλλονται και 1 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Για είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, πρόστιμο 40.000 έως 240.000 ευρώ, 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών!

Τέλος, για εκτεταμένα επεισόδια για τα οποία απαιτείται δίωξη, αν θεωρηθεί ότι συμμετείχε σημαντικός αριθμός προσώπων ή υπάρχουν έστω και απλές σωματικές βλάβες, τότε: για επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο προβλέπεται 70.000 έως 200.000 ευρώ πρόστιμο, 2 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών.


Για εκτεταμένα επεισόδια στην κερκίδα προβλέπεται πρόστιμο 60.000 έως 140.000 ευρώ. Ανάλογα με τη βαρύτητα δύναται να επιβληθεί σωρευτικά ποινή και 1 έως 2 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

Σε περίπτωση υποτροπής στα εκτεταμένα επεισόδια, προβλέπεται διπλασιασμός του προστίμου, 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 5 βαθμών!

Για τις δύο ομάδες εκκρεμεί η πειθαρχική δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια και για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ενώ ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί για εκτεταμένα (η έφεση του εκδικάζεται την Δευτέρα το μεσημέρι) για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ