2014-05-05 04:07:04
Φωτογραφία για «Πολύ νωρίς για κουβέντα περί αύξησης επιτοκίων της Fed»
Είναι πολύ νωρίς για μία κουβέντα περί αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, παρά την... ενδυνάμωση της αμερικανικής οικονομίας, δηλώνει σύμφωνα με το Dow Jones Νewswires ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Richard Fisher.

Με αφορμή τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή, ο κ. Fisher σημείωσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News, ότι η τάση βελτίωσης πιθανότατα θα συνεχιστεί, ενώ απέδωσε τον αδύναμο ρυθμό ανάπτυξης του αμερικανικού ΑΕΠ κατά το α’ τρίμηνο στην κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα.

«Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση» σχολίασε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο σταδιακής αύξησης επιτοκίων, είπε ότι είναι υπερβολικά νωρίς για μια τέτοια συζήτηση.

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα τερματιστεί τον Οκτώβριο, ως «πρώτο βήμα». «Στη συνέχεια θα πρέπει να δούμε πως πάει η οικονομία, συμπεριλαμβανομένων των μεγεθών για την ανεργία, και που βρισκόμαστε, πριν μπορέσουμε να μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να αλλάξουμε το μεσοπρόθεσμο επιτόκιο» συμπλήρωσε.

Αστειευόμενος δε, έκανε το εξής σχόλιο: «Θα κάνω αυτή την πρόβλεψη, κάπου μέσα στα επόμενα 100 χρόνια, τα επιτόκια θα αυξηθούν». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ