2014-05-05 10:13:05
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Φόβοι για χτύπημα μετά την πρόσφατη δράση Ξηρού - Μαζιώτη στην περιφέρεια
Υποψίες και φόβους για ενδεχόμενο "χτύπημα" στην Περιφέρεια δημιουργεί στην ΕΛ.ΑΣ. η ληστεία Μαζιώτη σε τράπεζα της Κλειτορίας αλλά και η αποστολή βιβλίου - βόμβας που έστειλε ο Χριστόδουλοςε Ξηρός στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα δύο περιστατικά κινητοποιούν την ΕΛ.ΑΣ. Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται πιθανοί στόχοι, όπως είναι οι τράπεζες που λειτουργούν περιφερειακά και σε πιο απομακρυσμένα σημεία και στα οποία εκ των πραγμάτων δεν είναι έντονη η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Σε μια σύντομη ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει: «Ανακοινώνεται ότι στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, που ταχυδρομήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας στη Φωκίδα, ανιχνεύτηκε γενετικός τύπος άνδρα, ο οποίος ταυτίζεται με τον ίδιο γενετικό τύπο άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν - κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε για τη μεταφορά - διαφυγή του, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, την 05-01-2014, ο καταζητούμενος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός».


Το τρομοδέμα εντοπίστηκε στις 29 Απριλίου στην αλληλογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας στη Φωκίδα και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος, ενσωματωμένο σε βιβλίο. Αποτελείτο από περίπου μισό κιλό εκρηκτικής ύλης, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά.

Ο φάκελος μέσα στον οποίο είχε αποσταλεί ο μηχανισμός έφερε εξωτερικά ως αποστολέα την ένδειξη «Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή» και παραλήπτη τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ιτέας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΡΧΕΤΑΙ... ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΟΥΛΙΔΟ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΡΧΕΤΑΙ... ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΟΥΛΙΔΟ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ