2014-05-05 14:34:08
Φωτογραφία για Λιγότερη γραφειοκρατία ζητούν οι ασφαλιστικές εταιρείες από την εποπτική αρχή
Ένα νέο εποπτικό σχήμα για τον τραπεζικό και ασφαλιστικό κλάδο έθεσε σε ισχύ η Τράπεζα της Ελλάδος. Το ερώτημα όμως γιια την ασφαλιστική αγορά είναι εάν το νέο σχήμα θα μειώσει και την γραφειοκρατία.

Σύμφωνα με τους τελευταίους σχεδιασμούς της διοίκησης της ΤτΕ τη Διεύθυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Μακροληπτικής Εποπτείας αναλαμβάνει η κα. Βασιλική Ζάκκα ενώ επικεφαλής στη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης αναλαμβάνει η κα. Ιωάννα Σεληνιωτάκη.

Τη Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος αναλαμβάνει ο κ. Σπύρος Ζάρκος και την νεοιδρυθείσα Διεύθυνση Επιτόπιων Ελέγχων (Διευθύνση Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών) διευθυντής αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Πάσχας.

Με βάση το νέο σχεδιασμό τους καθημερινούς ελέγχους στην ασφαλιστική αγορά στο σύνολο της θα πραγματοποιεί η Διεύθυνση Επιτοπίων Ελέγχων του κ. Πάσχα, ενώ η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης θα ασχολείται με τα πιο στρατηγικά θέματα της ασφαλιστικής αγοράς όπως π.χ. το Solvency II.


Είτε πρόκειται πάντως για την κα. Σεληνιωτάκη είτε για τον κ. Πάσχα, αυτό που επισημαίνεται στο nextdeal.gr από παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς, αλλά έχει τεθεί εμμέσως πλην σαφώς και από τους επίσημους φορεί της αγοράς είναι η πολύ μεγάλη επιβάρυνση των ασφαλιστικών εταιρειών κυρίως αλλά και των διαμεσολαβούντων δευτερευόντως με γραφειοκρατικού τύπου διαδικασίες. Προφανώς η εποπτεία τωνασφαλιστικών εταιρειών έχει βελτιωθεί σημαντικά με αποτέλεσμα και η αξιοπιστία του κλάδου να έχει ενισχυθεί. Παράλληλα όμως έχει αυξηθεί σημαντικά και η γραφειοκρατία η οποία μπαίνει εν τέλει φρένο στην περαιτέρω ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών. Ίσως στο θέμα αυτό το νέο εποπτικό σχήμα θα πρέπει να σκύψει με μεγαλύτερη προσοχή.
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ