2014-05-05 18:15:09
Φωτογραφία για «Όχι» στην αποφυλάκιση της Β. Σταμάτη λέει ο εισαγγελέας
Nα απορριφθεί η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Βίκυς Σταμάτη που υπέβαλε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι δεν συντρέχουν οι απαραίτητοι λόγοι για να γίνει δεκτό το αίτημά της, ενώ εξήγησε ότι σε λίγους μήνες αναμένεται να προσδιοριστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό, όπου θα κριθεί εκ νέου η εμπλοκή της κατηγορουμένης στην υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου δεν ήταν παρούσα στη διαδικασία, καθώς σύμφωνα με τους συνηγόρους της, δεν της το επέτρεπε η κατάσταση της υγείας της.

Στην κατάθεσή τους γιατροί και συγγενικά πρόσωπα της κατηγορουμένης υποστήριξαν ότι μόνο η αποφυλάκισή της και η επανασύνδεσή της με το γιο της μπορούν να βοηθήσουν στο να βελτιωθεί η υγεία της.

«Από τη στιγμή που μπήκε στη φυλακή έχει έξι μήνες ακούσια νοσηλεία και τρεις απόπειρες σε βάρος της ζωής της. Δεν πρόκειται για αυτοκτονιούλες για το θεαθήναι», τόνισε χαρακτηριστικά ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης προσθέτοντας: «Δεν υπήρχαν γυναίκες πρωθυπουργών που κατέβηκαν από το αεροπλάνο και διοικούσαν την Ελλάδα; Δικάζεται ως Βίκυ Σταμάτη ή επειδή ήταν γυναίκα του Τσοχατζόπουλου. Θεωρείτε ότι έκανε ξέπλυμα επειδή αγόραζε. Πόσο αγόραζε κυρία πρόεδρε;».

Αναμένεται η έκδοση της απόφασης από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ