2014-05-05 19:16:05
Φωτογραφία για Μ. Ουζουνίδης: «Συνεχίζεται η εγκατάλειψη του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Μάνδρα-Ψαθάδες-Διδυμότειχο»
Ερώτηση κατέθεσε για άλλη μια φορά ο Βουλευτής Έβρου Μαρίνος Ουζουνίδης ,διαπιστώνοντας πως το νευραλγικής σημασίας κομμάτι του οδικού άξονα Μάνδρα-Ψαθάδες-Διδυμότειχο, είναι και πάλι εγκαταλελειμμένο χωρίς να γίνεται καμία εργασία, παρόλο που η παράδοσή του έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί. Η οδική ασφάλεια των διερχομένων οδηγών είναι σε εξαιρετικά επισφαλή κατάσταση, καθώς με την πάροδο του χρόνου η κατάσταση του οδοστρώματος συνεχώς επιδεινώνεται.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΘΕΜΑ: «Συνεχίζεται η εγκατάλειψη του καθέτου άξονα της Εγνατίας Οδού Μάνδρα-Ψαθάδες-Διδυμότειχο»

Έντονο προβληματισμό συνεχίζει να προκαλεί η κάκιστη κατάσταση του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού στο κομμάτι Μάνδρα-Ψαθάδες-Διδυμότειχου. Δυστυχώς, παρά τα συνεχή παράπονα των κατοίκων και παρά την ενημέρωση της Βουλής σε πλείστες περιπτώσεις με ερωτήσεις που έχω καταθέσει για το συγκεκριμένο πρόβλημα, δεν έχει μέχρι σήμερα παρουσιασθεί κάποια θετική εξέλιξη.


Το κομμάτι αυτό του εθνικού οδικού άξονα είναι νευραλγικής σημασίας πέραν της τοπικής κυκλοφορίας και για διεθνείς μεταφορές καθώς βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο για την οδική σύνδεση της χώρας μας με τις γειτονικές χώρες της Βουλγαρίας και κατ’ επέκταση και των λοιπών Βαλκανικών χωρών, καθώς και της Τουρκίας.

Η σχετική ενημέρωση που έχω λάβει στο παρελθόν είναι ότι για το τμήμα Μάνδρα-Ψαθάδες υπογράφηκε στις 14.02.2012 σύμβαση εργολαβίας με την «ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» με σκοπό την ολοκλήρωση του αρχικού έργου κατασκευής νέας οδικής αρτηρίας 14 χλμ, με παρακάμψεις στα χωριά Λάβαρα, Αμόριο και Ψαθάδες, το οποίο είχε αρχικά ξεκινήσει στις 09-01-2004 (ημερομηνία υπογραφής αρχικής σύμβασης). Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου είχε υπολογιστεί σε 14 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών ήταν η 13-04-2013. Ωστόσο, μέχρι σήμερα παρόλο που έχει πραγματοποιηθεί ένα ελάχιστο μέρος από τις προβλεφθείσες εργασίες που αφορούν κατά κύριο λόγο χωματουργικές εργασίες, το έργο που περιγράφεται στις συμβάσεις δεν έχει ολοκληρωθεί και κατ’ επέκταση δεν έχει δοθεί προς κυκλοφορία κανένα τμήμα του οδικού δικτύου.

Η κατάσταση του τμήματος αυτού του οδικού δικτύου σήμερα μπορεί να χαρακτηρισθεί τραγική χωρίς ίχνος εντυπωσιασμού και εξαιρετικά επικίνδυνη σε ορισμένα σημεία. Εξάλλου, με την πάροδο του χρόνου βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη. Η οδική ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών είναι σε εξαιρετικά επισφαλή κατάσταση.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και παράδοσης στην κυκλοφορία του τμήματος του Καθέτου Άξονα Μάνδρα-Ψαθάδες-Διδυμότειχο, του οποία η κατασκευή έχει ανατεθεί με την υπογραφή των προηγούμενα αναφερθέντων συμβάσεων;

2. Τι προτίθεστε να πράξετε προσωρινά για την συντήρηση του οδοστρώματος, της σήμανσης και γενικότερα της οδικής ασφάλειας στο συγκεκριμένο τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου;
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ