2014-05-06 00:02:03
Φωτογραφία για Σοκολάτες MARS από αιολική ενέργεια! [video]
Η πολυεθνικός κολοσσός παραγωγής προϊόντων ζάχαρης και ζωοτροφών MARS αποφάσισε να τροφοδοτήσει με καθαρή ενέργεια τη διαδικασία παρασκευής των ομολογουμένως λαχταριστών της γλυκισμάτων.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα ξεκινήσει σύντομα την κατασκευή ενός μεγάλου αιολικού πάρκου που θα παράγει καθαρή ενέργεια ικανής να καλύψει το σύνολο των ενεργειακών αναγκών της εταιρείες στις ΗΠΑ (37 παραγωγικές μονάδες και 70 γραφεία).

Το αιολικό πάρκο που θα κατασκευαστεί κοντά στη Λαμέζα στο δυτικό Τέξας, θα έχει ισχύ 200 Μεγαβάτ, θα αποτελείται από 118 ανεμογεννήτριες General Electric ισχύος 1,7 Μεγαβάτ η καθεμιά και θα παράγει 800.000 Μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως καλύπτοντας τις ανάγκες 61.000 αμερικανικών νοικοκυριών.

Η ενέργεια αυτή μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των 37 εργοστασίων της MARS στις ΗΠΑ, όπου λειτουργεί το 24% του συνόλου των παραγωγικών μονάδων της εταιρείας.

Η εγκατάσταση του αιολικού πάρκου θα ξεκινήσει στα τέλη του έτους με ρυθμό 10 ανεμογεννήτριες κάθε εβδομάδα. Αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και να συνδεθεί με το δίκτυο στα μέσα του επόμενου έτους.
econews.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ