2014-05-06 08:52:09
Φωτογραφία για Ανδραβίδα: Με την Ιππική Παρέλαση άνοιξαν οι φετινές εκδηλώσεις, αφιερωμένες στην ιππική τέχνη
Παρά τα τερτίπια του καιρού και την βροχόπτωση που έθεσαν σε κίνδυνο την διεξαγωγή της Ιππικής παρέλασης στην Ανδραβίδα, τελικά μισή ώρα πριν την εκκίνηση ο καιρός «άνοιξε» και έτσι δόθηκε η δυνατότητα σε αναβάτες, άλογα και κοινό να απολαύσουν τα όσα είχαν προγραμματίσει οι διοργανωτές.

Έτσι, ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς οι εκδηλώσεις που αφορούν στο άλογο και την ιππική τέχνη, με επίκεντρο την πόλη της Ανδραβίδας.

Μισή ώρα λοιπόν πριν την προγραμματισμένη έναρξη, η βροχή σταμάτησε, τα άλογα βγήκαν από τα τρέιλερ , ετοιμάστηκαν και ξεκίνησε πανηγυρικά, η 12η Ιππική Παρέλαση με την συμμετοχή δεκάδων αλόγων από όλη την Ελλάδα.

Διάφορες φυλές αλόγων με τους αναβατές τους αλλά και άμαξες μπήκαν στο μανεζ ( τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ) και μάγεψαν με τις φιγούρες τους, τους δεκάδες θεατές που αψήφησαν τον άσχημο καιρό και είχαν συγκεντρωθεί για να θαυμάσουν τα άλογα και να χειροκροτήσουν και να εμψυχώσουν τους αναβάτες τους.


Η παρέλαση ξεκίνησε με την Σχολή Ιππασίας του Νίκου Δρούγα από την Καλαμάτα.

Στην συνέχεια στο χώρο μπήκαν πόνυ αλλά και άλογα από την ντόπια φυλή αλόγων της Πηνείας. Οι θεατές παρά την υγρασία παρέμειναν καθ΄όλη την διάρκεια της παρέλασης χειροκροτώντας όλες τις εμφανίσεις στηρίζοντας την πολύ σοβαρή προσπάθεια που κάνει σε αυτόν τον τομέα ο σύλλογος « Κένταυροι» της Ανδραβίδας.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν με το τέλος της παρέλασης, όλους τους ιδιοκτήτες των αλόγων που συμμετείχαν και τους αναβάτες τους για την στήριξη για μια ακόμα χρονιά, τη 12η κατά σειρά, της Ιππικής Παρέλασης, αλλά και τους θεατές που η παρουσία τους παρά την βροχή, αποδεικνύει ότι οι εκδηλώσεις αυτές έχουν «ριζώσει», έχουν πλέον γίνει θεσμός για την πόλη της Ανδραβίδας καθώς σε ολόκληρη η περιοχή το άλογο κατείχε σημαντική θέση στην παραγωγή και στην κοινωνικοοικονομική ζωή και είναι συνδεδεμένο με την παράδοσή της.

Το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου που διοργάνωσε την Ιππική Παρέλαση, ευχαρίστησε επίσης θερμά τον κ. Ανδρέα Μίγκο από τα Λεχαινά που φρόντισε για την φωτογραφική κάλυψή της.

Πηγή: ilialive
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ