2014-05-06 09:59:06
Φωτογραφία για “Μεμονωμένα επεισόδια - Δεν υπήρξε καμία σωματική βλάβη”
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έφεσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στα γραφεία της ΕΠΟ για την ποινή που της επιβλήθηκε πρωτόδικα που αφορούσε τα συμβάντα του δεύτερου ημιτελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Οι Θεσσαλονικείς στηρίχθηκαν στη μη σωματική βλάβη των “ερυθρόλευκων”. “Ο κόσμος πήγε προκατειλημμένος και με έξαρση στην Τούμπα”, τόνισε ο Ζήσης Βρύζας

Εκδικάστηκε την Δευτέρα η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την τιμωρία που της επέβαλλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ (-3 βαθμοί, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, 50.000 ευρώ πρόστιμο), μετά τα επεισόδια στην Τούμπα, στον δεύτερο επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Τη νομική εκπροσώπηση είχαν οι κ.κ. Αχιλλέας Μαυρομμάτης, Λάμπρος Μπίρδας, ενώ ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ζήσης Βρύζας κι ο υπεύθυνος ασφαλείας και μέλος του Δ.Σ. Ηλίας Γεροντίδης

Στην απολογία τους, οι Θεσσαλονικείς υποστήριξαν πως δεν υπήρξε σωματική βλάβη στους παίκτες του Ολυμπιακού, με τον δικηγόρο του συλλόγου, Αχιλλέα Μαυρομάτη να τονίζει συγκεκριμένα πως: «Δεν υπάρχει καμία σωματική βλάβη, είναι αυθαίρετο αυτό, στο σκεπτικό της απόφασης η πειθαρχική επιτροπή ανακαλύπτει σωματικές βλάβες σε δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού
. Είναι άλλο πράγμα η βιαιοπραγία και άλλο η σωματική βλάβη. Έχουμε είσοδο φιλάθλων χωρίς βιαιοπραγίες, πρόκειται για μεμονωμένα επεισόδια».

Ο έτερος νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Λάμπρος Μπίρδας υποστήριξε: «Σε καμία έκθεση δεν αναφέρεται τραυματισμός. Η βιαιοπραγία από τον τραυματισμό αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τον πειθαρχικό κώδικα. Πρέπει να έχουν συμβεί σωρευτικά και οι τρεις προϋποθέσεις για να μας αφαιρεθούν βαθμοί (α. μεγάλος αριθμός προσώπων β. απλές σωματικές βλάβες και γ. τα επεισόδια να έχουν γίνει στον εν γένει χώρο του γηπέδου)».

Στη διαδικασία το “παρών” έδωσε κι ο Ζήσης Βρύζας, ο οποίος στο ερώτημα γιατί δεν συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά σε ματς της Ευρώπης, απάντησε πως: «Στο ματς του Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ είχε αδικηθεί κι έτσι ο κόσμος πήγε προκατειλημμένος και με έξαρση στην Τούμπα».

Για το θέμα του Μανιάτη και τις κατηγορίες ότι χτυπήθηκε ο παίκτης του Ολυμπιακού, η πλευρά του ΠΑΟΚ απάντησε ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού μετά την αποβολή του έφυγε γρήγορα για τη φυσούνα και εκεί τον σταμάτησαν δύο άνδρες ασφαλείας του ΠΑΟΚ, αλλά και δύο του Ολυμπιακού, χωρίς κανένας να τον χτυπήσει. Εκεί, πρόσθεσε ο Ζήσης Βρύζας ότι αν κάποιος από τους άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας που συνεργάζεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ χτυπούσε κάποιον παίκτη, τότε θα είχαμε σταματήσει τη συνεργασία μαζί τους.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο “δικέφαλος του Βορρά” προσκόμισε χαρτί από την εταιρία σεκιούριτι που είχε αναλάβει την φύλαξη του αγώνα με το οποίο ενημερώνει ότι ο σεκιούριτι με το νούμερο 59 ήταν γυναίκα (στην έκθεση του παρατηρητή αναφέρεται ότι άνδρας σεκιούριτι με το νούμερο 59 χτύπησε τον Βαλντές).

Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο αναμένεται να έχει βγει η απόφαση του σχετικού δικαιοδοτικού οργάνου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ