2014-05-06 13:36:05
Φωτογραφία για Τα ασθενοφόρα στη Κρήτη έχουν γίνει νοσοκομεία εν κινήσει
Τραγικές συνθήκες εργασίας, αύξηση της δουλειάς και χιλιάδες περιστατικά που θέλουν εξυπηρέτηση δείχνουν πως... το ΕΚΑΒ Κρήτης - με αφορμή και το θόρυβο που προκλήθηκε από τη διακομιδή του Στέλιου Δαβίδ που πέθανε από ανακοπή - δουλεύει στο "κόκκινο".

Όπως λένε οι άνθρωποι του Κέντρου, η πίεση της δουλειάς και η τραγική κατάσταση κυρίως των περιφερειακών νοσοκομείων της Κρήτης (Σητεία, Ιεράπετρας, Άγιος Νικόλαος) είναι τέτοια, ώστε αναγκάζουν τα ασθενοφόρα να λειτουργούν ... ως νοσοκομεία εν κινήσει!

Τα νούμερα το αποδεικνύουν: μόνο το 2013 το ΕΚΑΒ Κρήτης κλήθηκε να εξυπηρετήσει 43.000 περιστατικά, ενώ από τους πρώτους μήνες του 2014, τα νούμερα τραβάνε τη δική τους ανηφόρα. Τον Ιανουάριο εξυπηρετήθηκαν 3.071 περιστατικά, το Φεβρουάριο 2.868, το Μάρτιο 3.236 και τον Απρίλιο 3.121, σταθερή αύξηση που δείχνει τη μεγάλη πίεση για ασθενοφόρα και διασώστες.

Και μέσα σ'όλα αυτά, να καλούνται τα ασθενοφόροα του ΕΚΑΒ να εξυπηρετούν και τα Κέντρα Υγείας, όταν δε βγαίνουν οι βάρδιες, αλλά και τα νοσηλευτικά ιδρύματα με τη διαθεσιμότητα στην οποία τέθηκαν πρόσφατα οι οδηγοί των νοσοκομείων.

Πρόκειται για ένα σύστημα που έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όριά του και παρ'όλ'αυτά τα στελέχη του ΕΚΑΒ, με αυταπάρνηση κι επαγγελματισμό, αποδεικνύουν ότι είναι η εμπροσθοφυλακή ενός κατά τ'άλλα αποσαθρωμένου συστήματος υγείας.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ