2014-05-06 16:36:05
Φωτογραφία για Βαριά «καμπάνα» για Σίτι
Την ώρα που η Μάντσεστερ Σίτι αγγίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Αγγλία, άσχημα μαντάτα φτάνουν από την UEFA. Όπως μετέδωσε το Sky Sports, η UEFA αποφάσισε να τιμωρήσει αυστηρά τους «πολίτες» για παραβάσεις του Financial Fair Play.

Συγκεκριμένα, ο αγγλικός σύλλογος θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 60 εκατ. ευρώ και παράλληλα το διαθέσιμο για το Champions League της επόμενης περιόδου ρόστερ της θα μειωθεί από 25 σε 21 ποδοσφαιριστές.

Η Σίτι αποδείχτηκε πως κατ’ επανάληψη έχει ξοδέψει πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που εισπράττει, κάτι που είναι κόντρα στη νέα πολιτική της UEFA που θέλει να εξασφαλίσει ισονομία και υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της.

Αρχικά είχε κυκλοφορήσει η φήμη πως η UEFA εξέταζε το ενδεχόμενο να στερήσει από τις ομάδες που παραβαίνουν το Financial Fair Play το δικαίωμα συμμετοχής στα Κύπελλα Ευρώπης, ωστόσο ο Μισέλ Πλατινί λίγες ημέρες αργότερα απέκλεισε αυτό το είδος τιμωρίας.

Οκτώ άλλες ομάδες, ανάμεσά τους και η Παρί Σεν Ζερμέν, είναι υπό διερεύνηση από την UEFA για ανάλογες παραβάσεις. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ