2014-05-06 19:45:12
Φωτογραφία για Συνέντευξη του υπ. Δημάρχου Πατρέων Νίκου Οικονομόπουλου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
Συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης "Πάτρα Δυνατή" Νίκος Οικονομόπουλος.

Η συνέντευξη έχει ως εξής:

ΕΡ: Κύριε Οικονομόπουλε, γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα για τον Δήμο Πατρέων;

ΑΠ: «Γιατί δεν αντέχουμε, εγώ και η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μου, να ακούμε εδώ και 20 χρόνια μεγάλα λόγια και πρακτικά να μην γίνεται τίποτα ουσιαστικό, για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της ανάπτυξης.

Θέλουμε να προσπαθήσουμε, και για αυτό κατεβαίνω στις εκλογές, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μία πόλη υπερήφανη και δυνατή, όπως ήταν και στο παρελθόν».

ΕΡ: Ποια πιστεύετε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Πάτρα;

ΑΠ: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διαχείριση των σκουπιδιών. Η καθαριότητα που προκύπτει μέσω αυτού και η έλλειψη πρασίνου, μαζί με το κυκλοφοριακό κομφούζιο και την κοινωνική συνοχή που κοντεύει να διαλυθεί από την ανεργία και την φτώχεια που μαστίζει την πόλη, είναι από τα κυριότερα, χωρίς όμως να παραγνωρίζω ότι υπάρχουν κι άλλα».


ΕΡ: Για ποια από τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η πόλη, πιστεύετε ότι επείγουν λύσεις;

ΑΠ: «Πρώτα και κύρια δίνουμε έμφαση στον κοινωνικό τομέα, δημιουργώντας προϋποθέσεις επανάκαμψης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής της πόλης, μέσω αλληλέγγυων προτάσεων. Αυτές οι προτάσεις έχουν σκοπό να δημιουργήσουν ένα κλίμα, μέσα στο οποίο ο καθένας από τους συμπολίτες μας θα νιώθει ασφαλής και σίγουρος για την δημοτική αρχή που επέλεξε.

Η διαχείριση των σκουπιδιών είναι πρώτιστη ανάγκη, αλλά χρειάζεται να ωριμάσουν πράγματα, προκειμένου να δούμε το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Επίσης, το πράσινο και οι υποδομές είναι πράγματα που πρέπει να γίνουν».

ΕΡ: Βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα έργα, όπως η Ολυμπία και η Ιονία οδός, καθώς και ο σιδηρόδρομος. Πιστεύετε ότι τα συγκεκριμένα έργα, μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Πάτρας;

ΑΠ: «Αυτά τα έργα βοηθούν κάθε τόπο, όπου υπάρχουν και αναπτύσσονται. Όμως από μόνα τους δεν μπορούν να δώσουν την λύση που θέλει η πόλη. Μπορούν να βοηθήσουν, αλλά εμείς οφείλουμε να ενισχύσουμε την πόλη με έργα υποδομής και ανάπτυξης. Μερικά από αυτά είναι η ανάπλαση και η αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου, η αξιοποίηση της ιστορικής χαρτοποιίας του Λαδόπουλου, η τόνωση της τουριστικής κίνησης, στον κλασσικό, θρησκευτικό και εναλλακτικό τουρισμό, με συνεργασίες και πρωτόκολλα που προτείνουμε να υπογραφούν από τους ενδιαφερόμενους, όπως είναι ο μητροπολίτης, το εμπορικό επιμελητήριο, το πανεπιστήμιο, αλλά και άλλοι φορείς της πόλης.

Η πόλη, για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, οφείλει να συνεργαστεί σε όλα τα επίπεδα και με όλους, προκειμένου να προχωρήσει».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ