2014-05-06 22:05:05
Φωτογραφία για Φωτοβολταϊκά: Aπορρίφθηκαν ασφαλιστικά μέτρα κατά του new deal
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την προηγούμενη Τετάρτη (30 Απριλίου) δύο αιτήματα ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει κατά του ΛΑΓΗΕ συνολικά 139 παραγωγοί ενέργειας από φωτοβολταϊκά .

Αίτημα των παραγωγών ήταν να συνεχίσει ο ΛΑΓΗΕ να εκτελεί τις συμβάσεις τους με τους ίδιους όρους, όπως αυτοί είχαν πριν από τον νόμο 4254/2014 και χωρίς η εκπλήρωση των συμβάσεων να εξαρτάται από την έκδοση του προβλεπόμενου πιστωτικού τιμολογίου από την πλευρά των παραγωγών.

Στην ουσία, οι παραγωγοί ζητούσαν να μην εφαρμοστεί το new deal με την αιτιολογία ότι οι ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν με το νόμο 4254/2014 σχετικά με την μείωση των τιμών των συμβάσεων αγοραπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταικούς σταθμούς και την έκδοση πιστωτικού τιμολογίου είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες με το ενωσιακό δίκαιο. Διατύπωναν επιπλέον τον ισχυρισμό ότι οι ρυθμίσεις του νόμου θίγουν, εκτός των άλλων, τον ελεύθερο ανταγωνισμό και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων φωτοβολταϊκών, έναντι άλλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγορά ενέργειας.


—Συνεχίζει η ΠΟΣΠΗΕΦ

Σχολιάζοντας την απόφαση του πρωτοδικείου, η ΠΟΣΠΗΕΦ αποκάλυψε την πρόθεσή της να συνεχίσει τη νομική μάχη κατά των νέων μέτρων για τα φωτοβολταϊκά.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, παρά τις μικρές πιθανότητες να γίνουν αποδεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα, αυτά κατατέθηκαν με στόχο να γίνουν γνωστές οι ενστάσεις των παραγωγών στο new deal, αλλά και να ασκηθεί πίεση ενόψει των επικείμενων εκλογών.

“Οι παραγωγοί που συμμετείχαν στα πρώτα ασφαλιστικά θα ενημερωθούν με ηλεκτρονική αλληλογραφία από το συνεργαζόμενο νομικό γραφείο του κου Κολλύρη άμεσα. Παράλληλα, ενόψει της προετοιμασίας για τη συζήτηση των ασφαλιστικών, το νομικό γραφείο θα ζητήσει από τους παραγωγούς συμπληρωματικά και διευκρινιστικά στοιχεία, πάλι μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Παρακαλείσθε για την άμεση και πλήρη αποστολή των συγκεκριμένων στοιχείων για την καλύτερη υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας και τη μεγιστοποίηση των πιθανοτήτων να κερδίσουμε τις κύριες δίκες” καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η εκδίκαση της κύριας δίκης των Ασφαλιστικών θα λάβει χώρα στις 25 και 27 Ιουνίου.
econews Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ