2014-05-07 10:15:55
Φωτογραφία για Πάτρα: Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου και οι σπουδαστές του ΤΕΙ για να εκλέξουν τα νέα διοικητικά τους συμβούλια.

Είναι αυτές οι πιο υποβαθμισμένες εκλογές της νεολαίας, και το γεγονός αυτό πρέπει να αποδοθεί στο ότι βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και δεκαοκτώ ημέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Πέραν όμως τούτων, και το γεγονός ότι πολλοί από τους φοιτητές έχουν εντείνει την προσπάθειά τους στη μελέτη τους, επειδή επίκειται η εφαρμογή του μέτρου για τους αιωνίους, ονομαζόμενους φοιτητές, τους έχει απομακρύνει από την ενασχόληση με τις φοιτητικές παρατάξεις και τις εκλογές σε αυτές.

Στον χώρο του Πανεπιστημίου τίποτα δεν θυμίζει τις παλαιότερες εποχές με τις αφίσες να έχουν κατακλύσει τους χώρους, τα πανό να σκεπάζουν τις προσόψεις των κτιρίων και τις εναέριες πεζογέφυρες αλλά και τα μπαλκόνια εσωτερικά και εξωτερικά. Οι εκδηλώσεις που έγιναν ήταν ελάχιστες με κυριότερη την αφιερωμένη στα 105 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου που οργάνωσε η ΚΝΕ και στην οποία μίλησε η κόρη του ποιητή, Ερη Ρίτσου.


Οι κάλπες θα στηθούν στο Πολυκλαδικό της οδού Κανακάρη και εκεί θα πάνε οι φοιτητές για να ψηφίσουν.

Πάντως, παρά το μειωμένο ενδιαφέρον, υπήρξε η δημιουργία μιας νέας παράταξης του Αριστερού Δικτύου Νεολαίας.

Για ακόμη μία φορά ο μεγάλος αντίπαλος των φοιτητικών παρατάξεων αναμένεται να είναι η αποχή. Χθες «κλείδωσαν» και τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων για τις 21 σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών και τις τρεις σχολές στο ΑΤΕΙ της Πάτρας, με κύριο χαρακτηριστικό, την εμφάνιση δύο νέων παρατάξεων, της ΑΡΔΥΝ (Αριστερή Δύναμη) την οποία συγκροτούν φοιτητές που αποχώρησαν από την ΑΡΕΝ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΑΣΠ που φαίνεται να προέρχεται από το χώρο της κεντροδεξιάς.

Οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο

Οι κάλπες για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών θα στηθούν στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου, στην οδό Κανακάρη από τις 8 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα, επιλέγοντας μία από τις έξι υποψήφιες παρατάξεις: τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την ΠΑΣΠ, την Πανσπουδαστική (ΠΚΣ), τα ΕΑΑΚ, την ΑΡΕΝ που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και την «Παρέμβαση» που εμφανίζεται για πρώτη φορά.

Οι εκλογές στο ΤΕΙ

Στη ΣΔΟ, την ψήφο των σπουδαστών θα διεκδικήσουν οι παρατάξεις: ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ και ΔΑΣΠ

Στη ΣΕΥΠ, συμμετέχουν με δικό τους ψηφοδέλτιο οι παρατάξεις, ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ και ΑΡΔΥΝ (Αριστερή Δύναμη)

Στη ΣΤΕ συμμετέχουν οι, ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ, ΑΡΔΥΝ και ΔΑΣΠ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΜΗΝΥΜΑ» ΜΙΤΣΕΛ ΣΕ ΛΕΟΝ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΜΗΝΥΜΑ» ΜΙΤΣΕΛ ΣΕ ΛΕΟΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ