2014-05-07 14:34:05
Φωτογραφία για Μάζεψαν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα στη Ξάνθη [Photos - Video]
-Παίρνουν τον δρόμο της ανακύκλωσης εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα χρόνων στους δρόμους της πόλης.

-Ι.Χ. αυτοκίνητο στη Λιναδροπούλου το έχουν εγκαταλείψει εκεί εδώ και... 7 χρόνια!

-Πάνω από 70 τα Ι.Χ. που βρίσκονται παρατημένα στην πόλη, καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης και αποτελούν εστίες μόλυνσης

Στη συγκομιδή αυτοκινήτων τα όποια έχουν εγκαταλείψει εδώ και χρόνια οι ιδιοκτήτες τους μέσα στους δρόμους της Ξάνθης και αποτελούν σήμερα “οικολογικές βόμβες”, λόγω των κινδύνων που εγκυμονούν για το περιβάλλον, προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία ανακύκλωσης.

Ήδη εδώ και αρκετές εβδομάδες ο Δήμος προχώρησε σε μια πρώτη καταγραφή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων μέσα στην Ξάνθη, τα οποία εκτός του ότι καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης λόγω των φθορών που παρουσιάζουν αποτελούν κίνδυνο για το περιβάλλον. Εκτιμάται ότι τα μέχρι στιγμής εγκαταλελειμμένα οχήματα ξεπερνούν τα 70, ενώ οι Υπηρεσίες του Δήμου αμέσως μετά τον εντοπισμό τους, κολλά πάνω τους ένα ειδοποιητήριο με το οποίο ζητείται από τους ιδιοκτήτες να τα απομακρύνουν εντός διαστήματος 45 ημερών.


Η λίστα με τα εγκαταλελειμμένα οχήματα αποστέλλεται μάλιστα και στην Αστυνομία, ώστε να εντοπιστούν οι κάτοχοί τους, αλλά και να διαπιστωθεί το εάν πρόκειται για κάποιο κλεμμένο όχημα που στη συνέχεια το παράτησαν σε κάποιο σημείο της πόλης.

Ήταν 7 χρόνια... παρατημένο!

Η αρχή έγινε το πρωί της Τρίτης με δύο οχήματα που βρίσκονταν στην ορεινή περιοχή, ενώ την Τετάρτη σειρά πήραν τα Ι.Χ. που έχουν εγκαταλειφθεί μέσα στην πόλη. Στην οδό Λιναδροπούλου, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, τα τελευταία επτά περίπου χρόνια ένα λευκό Ι.Χ. με καβαλιώτικες πινακίδες βρίσκεται παρατημένο, χωρίς να το έχει αναζητήσει κανείς.

Το εν λόγω όχημα είναι ένα εξ' αυτών που εντόπισε ο Δήμος και στο οποίο τοποθετήθηκε η προειδοποιητική σήμανση για άμεση απομάκρυνσή του. Η προθεσμία ωστόσο παρήλθε, το Ι.Χ. δεν το αναζήτησε κανείς και ως εκ τούτου ο Δήμος σε συνεργασία με ιδιώτη το “σήκωσε”, βάζοντας το στον δρόμο για την ανακύκλωση. Αμέσως μετά την απομάκρυνσή του Ι.Χ. ένα ίχνος του διαφάνηκε ξεκάθαρα στο οδόστρωμα, αποδεικνύοντας και εμπράκτως το ότι έχει παρατηθεί εδώ και χρόνια.

Αφήνουν ακόμη και πολυτελή οχήματα

Πέραν ωστόσο των εγκαταλελειμμένων οχημάτων με εμφανή τα σημάδια παλαιότητας και εγκατάλειψης, ανάμεσα στα παρατημένα Ι.Χ. εντοπίστηκαν και... πολυτελή οχήματα τα οποία οι ιδιοκτήτες τους έθεσαν σε ακινησία λόγω αδυναμίας συντήρησής τους καθώς και καταβολής των τελών κυκλοφορίας τους.

“Ξεκίνησε η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων που χαρακτηρίζοντας ως απόβλητα. Σε αυτά τα οχήματα έχει παρέλθει η προθεσμία των 45 ημερών που δώσαμε στους ιδιοκτήτες για την απομάκρυνσή τους και ως εκ τούτου ξεκινήσαμε τη συγκομιδή” αναφέρει ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης κ. Σάββας Παυλίδης, εξηγώντας πως υπάρχει σύμβαση του Δήμου με ιδιωτική εταιρία ανακύκλωσης και σταδιακά θα γίνεται η συγκομιδή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων. “Τα οχήματα πάνε στον χώρο ανακύκλωσης της εταιρίας και παραμένουν άθικτα για 10 μέρες. Σε περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης το αναζητήσει μέσα σε αυτό το διάστημα καταβάλει απλώς 50 ευρώ, το κόστος μεταφοράς του οχήματος, και το παίρνει” συμπληρώνει ο κ. Παυλίδης, τονίζοντας πως σε περίπτωση που το Ι.Χ. φέρει πινακίδες αυτές κατατίθενται αρμοδίως στο Τμήμα Μεταφορών της Π.Ε. Ξάνθης. “Η εταιρία εκδίδει πιστοποιητικό παραλαβής του οχήματος καθώς και πιστοποιητικό καταστροφής. Αυτό σε περίπτωση που δεν εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης, παραδίδεται στον Δήμο” υπογραμμίζει ο κ. Παυλίδης, ενώ ήδη αρκετοί είναι αυτοί που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Δήμου και έχουν απομακρύνει από μόνοι τους τα Ι.Χ. τους.
thrakitoday.com
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ