2014-05-07 15:25:12
Φωτογραφία για Κρέστενα: Δεν τους ξεχνούν...
Οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, ήταν η αφορμή να συναντηθούν και να δημιουργήσουν μια σχέση αλληλεγγύης, φιλίας και ανθρωπιάς. Ο λόγος για τα Λύκεια Κρεστένων και Κολεγίου Ψυχικού, που εφτά χρόνια τώρα διατηρούν μια επαφή στο πλαίσιο της αδερφοποίησής και της συνεργασίας τους σε διάφορούς κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς τομείς. Τη Δευτέρα 37 μαθητές και τέσσερις συνοδοί καθηγητές του Λυκείου Κολεγίου Ψυχικού, με επικεφαλής το διευθυντή τους κ. Αθανασόπουλο, ταξίδεψαν έως την Κρέστενα, για να ανταμώσουν με καθηγητές και μαθητές από το Λύκειο της πόλης. Πέρα από την όποια προσφορά σε υλικοτεχνική υποδομή, οι μαθητές των δύο σχολείων αγωνίστηκαν σε φιλικό αγώνα μπάσκετ στο κλειστό της πόλης, ενώ οι μαθητές από την Αθήνα φιλοξενήθηκαν στην Μαθητική Εστία Κρεστένων.

Τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές καλωσόρισε η διευθύντρια του Λυκείου Κρεστένων Σοφία Πανταζοπούλου, η οποία αναφέρθηκε και στους στενούς δεσμούς αλληλεγγύης και φιλίας που συνδέουν τα δύο σχολεία
. Το Λύκειο του Κολεγίου Ψυχικού στάθηκε αρωγός στο Λύκειο Κρεστένων αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές το 2007, προσφέροντας υλικοτεχνική βοήθεια, ενώ η σχέση αυτή ενδυναμώθηκε με αποστολές των δύο σχολείων για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Τα δύο σχολεία έχουν αρκετές δράσεις τα τελευταία εφτά χρόνια. Τη Δευτέρα το Λύκειο του Κολεγίου Ψυχικού ταξίδεψε έως την Κρέστενα, με αφορμή την αποστολή βοήθειας σε λύκειο της Κεφαλονιάς όπου θα ταξιδέψει σήμερα.

«Ευχαριστούμε το Λύκειο του Κολεγίου Ψυχικού για την σχέση αυτή που διατηρούμε τόσα χρόνια, βρίσκονται στο πλευρό μας και μας βοηθούν συνέχεια. Και σήμερα προσφέρουν στο σχολείο απαραίτητο εξοπλισμό. Πέρυσι δώρισαν και στο γυμνάσιο και στο λύκειο Κρεστένων από ένα διαδραστικό πίνακα και πέντε λαπτοπ, ενώ κάθε φορά μας προσφέρουν πολλά υλικά αγαθά. Όμως πιο σημαντική είναι η εκπαιδευτική συνεργασία που έχουμε. Πέρυσι συμμετείχαμε σε συνέδριο Ιστορίας, είμαστε ένα από τα τρία δημόσια σχολεία που συμμετείχαν με αξιόλογη παρουσία. Επίσης είχαν φιλοξενηθεί μαθητές μας σε θερινό σχολείο, εκτός υποτροφιών. Το σχολείο μας έχει ωφεληθεί πάρα πολύ από αυτή τη συνεργασία και αυτό θα συνεχιστεί» είπε η κα Πανταζοπούλου.

Ο διευθυντής Λύκειο Κολεγίου Ψυχικού Απόστολος Αθανασόπουλος, μιλώντας σε μαθητές και καθηγητές ανέφερε ότι «έχουν περάσει εφτά χρόνια από τότε που ξεκίνησε αυτή η συνεργασία. Η δική μας συμβολή στο σχολείο σας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε. Αυτό που μας προσφέρετε εσείς είναι ένα άνοιγμα στην ελληνική περιφέρεια, κάτι πολύ σημαντικό, έξω από τα σχολεία της Αθήνας. Μας δίνετε αυτή τη δυνατότητα να συμβάλουμε στην υλικοτεχνική υποδομών των σχολείων, αλλά κυρίως να ερχόμαστε σε επαφή με παιδιά. Είναι μεγάλη η χαρά μας να είμαστε εδώ και ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία».

Του Γιάννη Σπυρούνη

Πηγή: ilialive
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ