2014-05-08 06:22:08
Φωτογραφία για Τα δάκρυα του Μπούκουρα στη Βουλή: Τι θα πω στα παιδιά μου
Με ένα πρωτοφανές ξέσπασμα και με δάκρυα στα μάτια απευθύνθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας στους βουλευτές του Κοινοβουλίου στην ομιλία του για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

«Πολλές φορές στη ζωή μου είχα ακούσει την έκφραση ότι η ζωή γράφει καλύτερα σενάρια και από την πιο γόνιμη φαντασία αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι αυτή η ρήση θα επιβεβαιωνόταν στη δική μου εμπειρία ζωής με τον πλέον τραγικό τρόπο, με αποτέλεσμα να βρίσκομαι σήμερα στην Ολομέλεια για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας μας κατόπιν μεταγωγής μου από τις φυλακές Ναυπλίου όπου βρίσκομαι προφυλακισμένος» είπε ο κ. Μπούκουρας ξεκινώντας την ομιλία του.

Δεν πέρασε, όμως παρά λίγη ώρα για να ξεσπάσει σε κλάματα, τονίζοντας ότι δεν θέλει και δεν μπορεί να αναγνώσει την ομιλία του από την ψυχολογική φόρτιση. «Συγχωρέστε με για την ψυχολογική φόρτιση. Δεν θα διαβάσω όσα έχω γράψει» είπε ο κ. Μπούκουρας, ο οποίος κατέθεσε την ομιλία του στα πρακτικά και απευθύνθηκε στο Σώμα σε ιδιαίτερα φορτισμένο τόνο.


«Είμαι ένα λαϊκό παιδί, το οποίο εργάζεται από 15 ετών. Δεν τα λέω για να με λυπηθείτε. Ο πατέρας μου έπαθε καρκίνο, αναγκάστηκα να αναλάβω την επιχείρηση. Μικρά παιδιά παντρευτήκαμε, είμαστε περήφανοι, είμαι 25 χρόνια με την σύζυγό μου και έχω δύο παιδιά. Έρχονται στη φυλακή και με ρωτάνε τα παιδιά μου: “Γιατί πατέρα είσαι στη φυλακή;”. Τα κοιτάω στα μάτια και δεν έχω τι να τους πω. Δεν έχω τι να τους πω! Γιατί είμαι στη φυλακή; Δεν έκανα ποτέ τίποτα» είπε βουρκωμένος ο κ. Μπούκουρας.

«Έτυχε κι έγινα βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Δεν είμαι φασίστας, δεν είμαι ναζιστής. Προέρχομαι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και εγώ και η οικογένειά μου. Ποιό είναι το έγκλημα που έκανα; Τι έχω κάνει; Πείτε μου. Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα, το λέω για να το μάθουν και η σύζυγός και τα παιδιά μου, δεν ντρέπομαι. Το ξέρετε;» πρόσθεσε ο ίδιος δάκρυα στα μάτια.

«Θα ήθελα να ψηφίσετε κατά συνείδηση και να μου δώσει κάποιος μια απάντηση γιατί είμαι στη φυλακή Ναυπλίου» κατέληξε ο ανεξάρτητος βουλευτής ολοκληρώνοντας την ομιλία του.​

Σε ποιο... ψύχραιμο ύφος μίλησε ο Γ. Γερμενής, ο οποίος υποστήριξε ότι "δεν κάνουμε βήμα πίσω":

Γερμενής: Θα παραμείνω επαναστάτης και καλό παιδί

«Θα κάτσω πέντε λεπτά και θα γυρίσω στον Κορυδαλλό για να σας αφήσω ελεύθερους». Με αυτή την φράση ξεκίνησε την ομιλία του ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ.Γερμενής που τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια επί της συζήτησης των νέων αιτήσεων άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, κάνοντας λόγο για «μεγάλη μέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

«Θα παραμείνουμε επαναστάτες στα ιδεώδη του Ελληνισμού. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω» είπε ο κ.Γερμενής, εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση και τις ανακρίτριες κκ Κλάπα και Δημητροπούλου που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτήρισε «επίορκους» τους δικαστές που απέρριψαν την αίτηση αποφυλάκισης του.

«Μας τιμωρεί η κυβέρνηση, μας τιμωρεί η ΝΔ ,μας τιμωρεί το σύστημα, επειδή μας πρόσφεραν το μέλι και τους το πετάξαμε στα μούτρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γερμενής, ο οποίος εμφανίστηκε στην Ολομέλεια χωρίς χειροπέδες φορώντας ένα σκούρο κοστούμι.

Αναφερόμενος στο επίμαχο βίντεο Μπαλτάκου Κασιδιάρη, ο κ.Γερμενής εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «αντί να το κάνετε σημαία και γάντι σας, ασχοληθήκατε με την κάμερα του Κασιδιάρη» .

Απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είπε με νόημα «σας το χα πει ότι διαλύεστε» τους κατηγόρησε για "φθηνά κόλπα", καλώντας τους να σοβαρευτούν .

«Σας βλέπω να φεύγετε μετά τις εκλογές με αεροπλάνα και βαπόρια» συνέχισε .

Μιλώντας για την άρση της ασυλίας του και τα φυσίγγια που βρέθηκαν στο σπίτι του, ο βουλευτής υποστήριξε ότι ήταν «νόμιμα».

Απευθύνθηκε μάλιστα στον βουλευτή της ΝΔ Ι.Τζαμτζή που είναι γνωστό ότι ασχολείται με το κυνήγι, αφήνοντας να εννοηθεί πως σίγουρα και στο δικό του το σπίτι θα υπάρχουν φυσίγγια αφού είναι κυνηγός.

Κλείνοντας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ.Αθανασίου.

«Κοιμάστε ήσυχος κύριε υπουργέ.. ; πως μπορείτε και κοιμάστε ήσυχος όταν έχετε καταστρέψει τόσες οικογένειες ;» διερωτήθηκε ο βουλευτής, υπενθυμίζοντας ένα παλιό περιστατικό που είχε συμβεί μεταξύ του ιδίου και του κ.Αθανασίου.

«Είχατε πει παλιότερα στον κ.Στυλιανίδη πως είμαι καλό παιδί και θέλει να με κάνετε δικό σας. Τι έγινε μετά από λίγο και ξεχάσατε το καλό παιδί;» διερωτήθηκε ο κ.Γερμενής και τόνισε «Θα παραμείνω καλό παιδί και θα σας θυμάμαι καλά, όπως θα σας θυμούνται καλά και οι οικογένειες των ανθρώπων που βάλατε φυλακή, όπως θα σας θυμάται καλά και ο ελληνικός λαός».

Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας των δύο βουλευτών, καθώς επίσης και των βουλευτών Αλεξόπουλου και Μίχου.

Πηγή: Star
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ