2014-05-08 08:58:00
Φωτογραφία για Στρατηγός ε.α Αναστάσιος Δημοσχάκης Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Ν.Δ
Αναστάσιος Δημοσχάκης

Στρατηγός ε.α.

Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής

https://www.facebook.com/dimosxakis2014 

“Για μια ισχυρή και εθνικά υπερήφανη φωνή στην Ευρώπη!”

Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης γεννήθηκε το 1955 στο χωριό Ισάακιο, Διδυμοτείχου Έβρου. Κατάγεται από προσφυγική οικογένεια με ρίζες στην Ανατολική Θράκη. Μετά το Γυμνάσιο Διδυμοτείχου, αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Χωροφυλακής το 1977. Αποφοίτησε, επίσης, από τις Σχολές Πολέμου και Εθνικής Άμυνας, τις Σχολές Ξένων Γλωσσών Αστυνομίας και Στρατού, όπως και της Γαλλικής Ακαδημίας Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία, ΗΠΑ, Γερμανία σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, κρατικής ασφάλειας, εγκληματικότητας και οδικής ασφάλειας. Συμμετείχε σε ομάδες εργασίας της Ε.Έ., καθώς και στη TASK – FORCEστο Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομιών Κρατών Μελών της Ε.Ε.


Στις 28/02/2006 με Απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. επελέγη Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποστρατεύθηκε με τη συμπλήρωση της 2ετούς θητείας του και το ΚΥ.Σ.Ε.Α. του απένειμε τον τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Ως Αντιστράτηγος διετέλεσε Προϊσταμένος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ως Υποστρατήγος αναπληρωτής Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής και Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και προετοίμασε της Αστυνομία ενόψει Ολυμπιάδος από πλευράς νομοθετικού πλαισίου, εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού. Είχε την επιχειρησιακή ευθύνη στις Τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (2004).

Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Βλαχούλη, από την Κοντοβάζαινα - Γορτυνίας. Έχει δύο παιδιά. Τον Σπύρο, πτυχιούχο ΤΕΦΑΑ, αθλητή του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και του Π. ΦΑΛΗΡΟΥ στην κολύμβηση με μεγάλες επιτυχίες. Τη Ζωή πτυχιούχο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών / Τμήμα Διαιτολογίας – Διατροφολογίας. Αθλήτρια του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, στην κολύμβηση.

Διαβάστε επίσης

Παρουσίαση στελεχών ΕΔ και ΣΑ υποψηφίων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ