2014-05-08 11:02:06
Φωτογραφία για ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ (VIDEO)
Το προεκλογικό δίλημμα που έθεσε ο Ευ.Βενιζέλος, υπερψήφιση της ''Ελιάς'' ή αποχώρηση από την κυβέρνηση, έχει βρει αρκετή ανταπόκριση μέσα στο κόμμα, ωστόσο φαίνεται να ανοίγει και άλλου είδους συζητήσεις, σχετικά με το τι θα σημαίνει μια «χαμηλή πτήση» για το ίδιο το κόμμα. Ο Κώστας Σκανδαλίδης, αν και υποστηρίζει την επιλογή Βενιζέλου να θέσει το δίλημμα, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την επομένη των ευρωεκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρώην υπουργός όταν ρωτήθηκε εάν θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο κόμμα του, απάντησε: «Δεν αποκλείω τίποτα. Όλα επί τάπητος. Ένα συνέδριο του κόμματος θα μπορούσε να γίνει και ο Βενιζέλος δεν πρέπει να το φοβηθεί. Πρέπει να ξαναγυρίσουμε στη βάση μας και η βάση θα αποφασίσει για όλα».

Η δήλωση Σκανδαλίδη, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση του βουλευτή Ηλίας Γιάννη Κουτσούκου, ο οποίος έθεσε ψηλά για τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα, τον πήχη στο ποσοστό που είχε λάβει το ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2012, ανοίγουν νέα συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ για τις εσωτερικές εξελίξεις στην Χαριλάου Τρικούπη την επομένη των ευρωεκλογών.


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σκανδαλίδη, το πρωί της Πέμπτης στο Mega, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας εξέφρασε την άποψη ότι «είναι θεμιτό να συζητηθούν όλα, ακόμη και το θέμα ηγεσίας μετά τις εκλογές». Επισήμανε πως το εκλογικό αποτέλεσμα θα πρέπει να αξιολογηθεί κι αν είναι χαμηλό όπως στο επίπεδο των δημοσκοπήσεων (περίπου 5%) «είναι προφανές ότι δεν μπορείς να το βάλεις κάτω από το χαλί».

Πάντως, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιοι της ''Ελιάς'' που τοποθετούνται επί του διλήμματος Βενιζέλου, το υποστηρίζουν και διαβεβαιώνουν ότι είναι αληθινό κι όχι προεκλογική μπλόφα. Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας τόνισε: «Το τζάμπα πέθανε. Η κυβερνητική σταθερότητα απαιτεί την ύπαρξη ενός ισχυρού πόλου όπως το ΠΑΣΟΚ. Για να υπάρξει το ΠΑΣΟΚ ως πόλος και παράγοντας ευθύνης πρέπει να το στηρίξουν. Οι πολίτες δεν είναι ανεύθυνοι. Οι επιλογές έχουν κόστος».

Γρηγοράκος: Ο Γιώργος παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ στο 12% - Κάτω από 4% τίθεται θέμα ηγεσίας

«Ο Γιώργος παρέδωσε το κόμμα από το 45% στο 12%» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, επιμένοντας στη θέση του ότι θα τεθεί θέμα συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, σε περίπτωση που τα ποσοστά του στις επερχόμενες εκλογές συρρικνωθούν.

Ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου δήλωσε δε «πιστεύετε ότι δεν θα υπάρξει θέμα ηγεσίας αν πάμε στο 4% και στο 3%, θα πάμε σε ανασύνταξη του χώρου ούτως ή άλλως μετεκλογικά... Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνάει αν τα ποσοστά του στις εκλογές συρρικνωθούν... Εξαϋλωμένοι δεν μπορούμε να κυβερνάμε...» τόνισε στην Πρώτη Γραμμή. 

«Θα το παίζω εγώ υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει τίποτα στην Λακωνία; Έχουμε και μια αξιοπρέπεια. Πρέπει να είσαι ντε καλά υπουργός αν δεν σε θέλει ο λαός; Ας κάνει κυβέρνηση με τη Ν.Δ. ο ΣΥΡΙΖΑ εμείς δεν μπορούμε να είμαστε απαξιωμένοι» δήλωσε. «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι απαξιωμένο σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Θυσιάστηκαν κάποιοι, τώρα ήρθε η ώρα να θυσιαστούν και κάποιοι άλλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δήλωσε ότι το βράδυ εκλογών πρέπει να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και ότι οι εκλογές πρέπει να δώσουν την ευκαιρία στο πολιτικό σύστημα της χώρας να είναι σταθερό. Όσον αφορά τη δήλωσή του περί Ουκρανίας και Αφρικής αν δεν υπάρξει πολιτική σταθερότητα μετά τις εκλογές είπε ότι έγινε εν τη ρύμη του λόγου του. 

«Ένας δάσκαλος που δεν τον δέχονται πια στο σχολείο οι μαθητές του μπορεί να κάνει μάθημα; Δεν μπορεί το κόμμα να συνεχίσει να κυβερνάει θα υπάρξουν άλλες λύσεις, δεν χρειάζεται να πέσει η κυβέρνηση, δεν μπορεί να είναι μέσα σε αυτή την κυβέρνηση (το ΠΑΣΟΚ) μπορεί να την στηρίζει» σημείωσε. 

Χθες, Τετάρτη, μιλώντας επίσης στο ΣΚΑΙ, ο Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αθροίζει κανένα ποσοστό, (της ΝΔ και της Ελιάς μαζί), αλλά ενδιαφέρεται για τον προοδευτικό χαρακτήρα της κυβέρνησης. «Δεν είμαστε, πολύ απλά, βουλιμικοί με την εξουσία» τόνισε και πρόσθεσε: «Παρότι είναι ημέρες δύσκολες για να προβλέπει κανείς, εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ θα αρχίσει να βρίσκει δικαίωση, όπως αρχίζουν και βρίσκουν δικαίωση οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών».

Ακόμη, ο Δημήτρης Καρύδης σχολίασε στο Mega πως «έχουμε προεκλογικό αγώνα και το κάθε κόμμα βάζει τα διλήμματά του, την πολιτική του και θέλει να πάρει το μάξιμουμ της υποστήριξης των ψηφοφόρων», τονίζοντας πως δεν μπορεί η σταθερότητα της χώρας να επαφίεται μόνο σε μία παράταξη.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ''Ελιά'' Γιώργος Βερνίκος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 ότι το δίλημμα που έθεσε το ΠΑΣΟΚ είναι πραγματικό και ότι κάποιος που πιστεύει ότι ανήκει στην ευρεία δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να παρασύρεται απέναντι σε ένα ψευτοδίλημμα «Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ».

Σ.Σ.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ασφαλώς ότι το σύνθημα που κυριαρχούσε μετά την πτώση της Χούντας ήταν το «Καραμανλής ή τανκς»! Τώρα το ΠΑΣΟΚ βάζει το δίλημμα «ΠΑΣΟΚ/''ΕΛΙΑ'' ή το Χάος»! Φαίνεται, η ιστορία να επαναλαμβάνεται ως φάρσα Αν είμαι τίμιος άνθρωπος, θέλω γράψη την αλήθεια, καθώς έγιναν τα γραφόμενα, οπού θα σημειώσω. Όλοι οι αναγνώστες έχετε χρέος πρώτα να ερευνήσετε δια την διαγωγή μου, πώς φέρθηκα εις την κοινωνία και Αγώνα, και αν τιμίως φέρθηκα, βάλετε βάση και εις τα γραφόμενά μου, αν ατίμως φέρθηκα, μην πιστεύετε τίποτας. Και αφού μάθετε ότι φέρθηκα τιμίως και ιδήτε σημειωμένα έγγραφα και απόδειξες, αρχή και τέλος, από διαφόρους, από κυβέρνησες και από αρχές και από άλλους πολλούς, όθεν χρημάτισα εγώ με τους αδελφούς μου συναγωνιστάς, οπού μ’ αξίωσε ο Θεός να έχω εις την οδηγίαν μου, όλο καλύτερούς μου εις τον αγώνα και εις υπηρεσίες, όθεν διατάχτηκα.

Πρώτο λοιπόν αυτό, και ύστερα σε πολλά μέρη επαναλαβαίνω πίσω τα ίδια (ότι είμαι αγράμματος και δεν θυμώμαι και δεν βαστώ σειρά ταχτική) και τρίτο, εκείνα οπού σημειώνω εις την πρωτοϋπουργίαν του Κωλέτη, οπού έκαμεν τόσα μεγάλα λάθη αναντίον της πατρίδος του και της θρησκείας του και των συναγωνιστών του, όλων των τίμιων ανθρώπων και να χύση τόσα άδικα αίματα των ομογενών του και να πάθη η δυστυχισμένη του πατρίδα και να παθαίνη και τώρα εις τον πεθαμό του από τους ίδιους τους μαθητάς του και συντρόφους του, οπού μας κυβερνούν, και οι προκομμένες του οι Βουλές και άλλοι τοιούτοι, οπού δεν άφησαν λεπτό εις το ταμείο, και όλο το κράτος το έφεραν σε μίαν μεγάλη δυστυχία και ανωμαλία, και ένας μεγάλος στόλος των σκύλων ( σ.σ. ό στόλος της Αγγλίας και της Γαλλίας ), μας έχουν μπλόκον, οπού ’ναι περίτου από τρεις μήνες, και μας πήραν όλα τα καράβια και μας κατακερμάτισαν όλο το εμπόριον και τζαλαπάτησαν την σημαίαν μας και πεθαίνουν της πείνας οι ανθρώποι των νησιών και εκείνοι οπού έχουν τα καράβια τους γκιζερούν εις τους δρόμους και κλαίνε με μαύρα δάκρυα (Υπόθεση “Πατσίφικο”).

Έτσι περιγράφει την αντίδραση των ''πιστωτών'' του νεοιδρυθέντος, τότε, κράτους μας, σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο και της ''διπλωματίας της κανονιοφόρου'' ο στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης στα Απομνημονεύματά του.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ