2014-05-08 13:42:37
Φωτογραφία για Πέτρος Αχιλλεόπουλος - Πάτρα Δυνατή: Αυτές οι εκλογές πρέπει να αναδείξουν έναν μόνο νικητή την Πάτρα
H σημερινή (8 Μαίου) ενημέρωση του εκπροσώπου τύπου της Παράταξης Πάτρα Δυνατή κ. Πέτρου Αχιλλεόπουλου:

"Όπως γνωρίζετε πολύ έγκαιρα έχουμε παρουσιάσει δημόσια τους βασικούς άξονες του προγράμματός μας και το έχουμε θέσει στην κρίση και την αξιολόγηση των συμπολιτών μας.

Εμείς έχουμε όραμα, αλλά και ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για την Πάτρα και σε όλους τους τομείς.

Για τα μεγάλα και απαραίτητα έργα βασικών υποδομών,

για το περιβάλλον, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό,

την υγεία, την εκπαίδευση, τη νεολαία, την απασχόληση,

και την αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου μας.

Εχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο ρεαλιστικό και άμεσα υλοποιήσιμο.

Ένα σχέδιο πρακτικό, με επεξεργασμένες λύσεις. Συμβατό με την επιλεξιμότητα των έργων στο Ε’ ΚΠΣ και εναρμονισμένο με το Περιφερειακό Σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης της περιόδου 2014-2020.


Είναι Ένα σχέδιο διεκδικητικό. Ένα σχέδιο που θα καλύψει γρήγορα το μεγάλο έλλειμμα στις μεγάλες και απαραίτητες βασικές υποδομές του τόπου μας και θα προσδώσει έντονα αναπτυξιακό χαρακτήρα στις υπάρχουσες υποδομές.

Εμείς, δεν περιμέναμε την προεκλογική περίοδο για να κουβεντιάσουμε με το λαό και τους θεσμικούς του εκπροσώπους για να διαμορφώσουμε τώρα όψιμα το πρόγραμμά μας.

Είμαστε έτοιμοι από καιρό, έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα και βαδίζουμε με σιγουριά στο αύριο.

Γι’ αυτό και, ο Επικεφαλής του συνδυασμού ΠΑΤΡΑ ΔΥΝΑΤΗ , και αυριανός Δήμαρχος της Πάτρας Νίκος Οικονομόπουλος, παρουσίασε πρώτος και μάλιστα πολύ πριν την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου, το πρόγραμμα μας και μάλιστα, κατά θεματικές ενότητες .

Το δικό μας πρόγραμμα έχει σαφή αναπτυξιακό προσανατολισμό, με συγκεκριμένους στόχους και ιεραρχημένες προτεραιότητες:

Α) Εμείς θα δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του Δήμου μας, προωθώντας την ολοκλήρωση της κατασκευής των αναγκαίων μεγάλων έργων υποδομής, γιατί μόνον έτσι, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον για την προσέλκυση σοβαρών επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Β) Και ταυτόχρονα θα δημιουργήσουμε ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας που απρόσμενα επλήγησαν καίρια από τις σκληρές πολιτικές της οικονομικής κρίσης, δημιουργώντας θεσμικά την αντιδημαρχία Αλληλεγγύης και αναλαμβάνοντας πολύ σοβαρές πολιτικές πρωτοβουλίες για την ουσιαστική και κυρίως αποτελεσματική παρέμβασή μας, όχι στη λογική της ελεημοσύνης που πλήττει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά στη λογική της καίριας και ουσιαστικής αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν χιλιάδες από τους συμπολίτες μας.

Ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι δικός μας αντίπαλος μας δεν είναι ο κ. Δημαράς και οι άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, αλλά τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας και η λύση τους.

Εμείς θα δώσουμε αυτή την εκλογική μάχη για το μέλλον της Πάτρας και την αναγέννηση της Δήμου μας.

Οι εκλογές για τον Δήμαρχο δεν είναι κομματικές εκλογές γιατί σε αυτή την κάλπη δεν αναμετρώνται τα πολιτικά κόμματα.

Είναι όμως πολιτικές εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και στις οποίες:

· Αναμετράται το ελπιδοφόρο μέλλον αυτού του τόπου με το γνωστό σε όλους μας παρελθόν.

· Αναμετράται η θέλησή μας να αλλάξουμε ή όχι τα πράγματα.

· Αναμετράται η δυνατότητά μας να πάμε ή όχι την Πάτρα μπροστά.

Εμείς πιστεύουμε ότι αυτές οι εκλογές πρέπει να αναδείξουν έναν μόνο νικητή: την Πάτρα.

Γι αυτό, πολίτες της Πάτρας, διεκδικούμε από εσάς, τιμή και ευθύνη , να υπηρετήσουμε αυτό το σκοπό.

Διεκδικούμε να μας δώσετε την δυνατότητα της συμμετοχής στη χαρά της δημιουργίας και της προόδου.

Ξέρουμε ότι η κοινωνία της Πάτρας μας θέλει δίπλα της, συνεργάτες και αρωγούς.

Μας θέλει και εμείς θα είμαστε:

· Τολμηροί

· Καινοτόμοι και όχι απλοί διαχειριστές της εξουσίας

· Σεμνοί και ουσιαστικοί

· Ειλικρινείς και διαφανείς

· Μεταρρυθμιστές και όχι συντηρητικοί

· Δημιουργοί, με φαντασία και έμπνευση, ανατροπείς της αναποτελεσματικότητας και της στασιμότητας, θα χαράξουμε νέους δρόμους και θα κρατάμε ανοιχτούς τους ορίζοντες για το νέο, το σύγχρονο, το καινοτόμο.

Η Πάτρα μας θέλει και εμείς θα είμαστε:

· Αγωνιστές για το δημόσιο συμφέρον

· Σταθερά προσηλωμένοι στην υπηρέτηση των αναγκών του τόπου και των απλών πολιτών, με χαρακτηριστικό γνώρισμα της πολιτικής μας, την ισονομία, την ισοπολιτεία και την αλληλεγγύη.

Πολίτες της Πάτρας

Σας καλώ την Κυριακή στις 18 Μαϊου να υπερβείτε το παρελθόν και να ζωντανέψετε πάλι το όραμα και την ελπίδα για μια άλλη διαφορετική Πάτρα, για μια Πάτρα ΔΥΝΑΤΗ.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος, διεκδικεί τη τιμή και την πολιτική ευθύνη να είναι Επικεφαλής αυτής της κοινής μας προσπάθειας, αξιοποιώντας κάθε γόνιμη σκέψη και πρόταση των συμπολιτών μας και επιτυγχάνοντας την αναγκαία δημιουργική σύνθεση και κυρίως την μεθοδική και αποτελεσματική εφαρμογή τους.

Σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για να επιβεβαιώσουμε και στην κάλπη αυτή την ελπιδοφόρα προοπτική για το Δήμο μας.

Για να φτιάξουμε την Πάτρα, έναν Δήμο όπως τον ονειρευτήκαμε και όπως μας αξίζει!"

Πολιτικό σχόλιο εκπροσώπου:

Τέλος και επειδή τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε να εξελίσσεται μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου μια σκιαμαχία για τα οικονομικά του δήμου θέλω να καλέσω τους αναίτια σκιαμαχούντες, να μιλήσουν επιτέλους και για την… ταμπακιέρα! .

Οι συμπολίτες μας πρέπει να μάθουν επιτέλους την αλήθεια και για την χθεσινή εξυγίανση… και για την σημερινή επιτήρηση … και για την αυριανή πιθανή κατάργηση της αυτοτέλειας του Δήμου μας και των θεσμικών του λειτουργιών.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ