2014-05-08 18:00:30
Φωτογραφία για Η BMW Team RLL τερματίζει 2η στο Laguna Seca
Laguna Seca (US). Με μία προσπέραση στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου του αγώνα του United SportsCar Championship (USCC) στο σιρκουί Laguna Seca της Καλιφόρνια, ο Bill Auberlen (US), οδηγώντας τη BMW Z4 GTLM με Νο 55, διασφάλισε τον τέταρτο συνεχόμενο τερματισμό στο βάθρο με τη BMW Team RLL για φέτος.

Με αυτή τη δεύτερη θέση, ο Auberlen με τον ομόσταυλό του, Andy Priaulx (GB), παραμένουν στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών, ενώ η BMW Team RLL αντίστοιχα ηγείται των ομάδων. Το δίδυμο ολοκλήρωσε 84 γύρους κατά τη διάρκεια του δίωρου αγώνα, τερματίζοντας 4,710 δευτ. πίσω από την Corvette των Jan Magnussen (DK) και Antonio Garcia (ES) που προηγήθηκε.

Ο αγώνας των team-mates τους John Edwards (US) και Dirk Müller (DE), με τη BMW Z4 GTLM με Νο 56, επηρεάστηκε από ένα κραδασμό που ανάγκασε τον Edwards να πάει στα pits στον 22ο γύρο ενω αργότερα, προς το τέλος του αγώνα όταν ο Müller τιμωρήθηκε για επαφή που μπορούσε να αποφύγει και κλήθηκε στο pit lane για ποινή stop-and-go. Τελικά, τερμάτισαν στη 10η θέση.


Bobby Rahal (Διευθυντής Ομάδας BMW Team RLL):

«Ο Bill έκανε θαυμάσια δουλειά με το αυτοκίνητο No 55 στο τέλος, αλλά η Porsche τον έβγαλε εκτός πίστας δύο φορές. Η νέα θέση στο βάθρο είναι καλή και χρήσιμη για τους Bill και Andy όσον αφορά τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Είναι η 3η φορά που τερματίζουμε δεύτεροι εδώ, και χρειάζεται να κάνουμε κάτι γι αυτό. Ήταν σκληρός ο αγώνας σήμερα. Ακολουθήσαμε διαφορετική στρατηγική pit stop στα άλλα αυτοκίνητα. Αυτή απέδωσε αλλά είναι κρίμα που το Νο56 τιμωρήθηκε.»

Bill Auberlen ( BMW Z4 GTLM -Νο 55):

«Όποιος με ξέρει και έχει αγωνιστεί μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια θα σας πει ότι αγωνίζομαι καθαρά αλλά όταν προσπαθώ να προσπεράσω από την εξωτερική πλευρά της 11 και με χτυπούν στην πόρτα, ενώ το ίδιο επαναλαμβάνεται στον επόμενο γύρο, τότε είμαι απαρηγόρητος. Ο Andy έκανε θαυμάσια δουλειά και υποστήριξε τους πάντες. Δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι άλλο από έναν team mate που σου παραδίδει ένα τέλειο αυτοκίνητο. Είναι θαυμάσιο που τερματίσαμε δεύτεροι και αυξάνουμε τη διαφορά μας στην κορυφή του πρωταθλήματος.»

Andy Priaulx (BMW Z4 GTLM -Νο 55):

«Είμαι πραγματικά ευτυχής. Οδήγησα ένα καλό stint. Είχα καλή μείωση απόδοσης ελαστικών (degradation), έκανα οικονομία καυσίμου και παρέδωσα το αυτοκίνητο στον Bill σε πολύ καλή θέση. Δεν είχα ξανάρθει ποτέ εδώ και πιστεύω ότι είχα ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο. Είναι θαυμάσιο που φεύγουμε από εδώ παραμένοντας πρώτοι στο πρωτάθλημα. Αυτός ήταν ο στόχος μου και επιτεύχθηκε. Τελειώνοντας ο αγώνας επιστρέφω στη βάση μου πραγματικά ευτυχής.»

John Edwards (BMW Z4 GTLM -Νο 56):

«Ήταν ένας απογοητευτικός αγώνας γιατί η Z4 μας ήταν πραγματικά γρήγορη. Είχα μια άτυχη στιγμή όταν με προσπέρασε ένα πρωτότυπο από την εσωτερική πλευρά όπου πίστευα ότι μπορούσα να παραμείνω μπροστά για μία ακόμα στροφή και να τον αφήσω να περάσει στην ευθεία. Αλλά άφησε τα φρένα ενώ ήταν δίπλα μου, οπότε και έπρεπε να φρενάρω δυνατά ώστε να βρεθώ πίσω του, με αποτέλεσμα να μπλοκάρω τους τροχούς. Αυτό δημιούργησε τοπική φθορά στα ελαστικά, κάτι που μας ανάγκασε να ακολουθήσουμε διαφορετική στρατηγική από αυτή που είχαμε συζητήσει πριν τον αγώνα.»

Dirk Müller (BMW Z4 GTLM –Νο 56):

«Είναι πραγματικά κρίμα επειδή όλα πήγαιναν καλά. Είχα ένα θαυμάσιο αυτοκίνητο και ήμασταν γρήγοροι. Ο John έκανε καλή δουλειά, αλλά όλοι έπαιζαν παιχνίδια στρατηγικής και βασικά στην αρχή δημιουργήθηκε ένα μεγάλο ‘τρένο’. Αλλάξαμε τη στρατηγική μας και πιστεύω ότι αυτό μας αντάμειψε επειδή ήμουν εξαιρετικά γρήγορος. Μετά ακολούθησε το περιστατικό με τον Ollie (Gavin) στο τέλος. Πήρα ποινή. Προφανώς, έχω διαφορετική άποψη επί του θέματος. Δεν είχα πρόθεση για επαφή μαζί του και λυπάμαι γι’ αυτό. Παρόλα αυτά ο αγώνας καταστράφηκε και το βάθρο έκανε φτερά.»
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ