2014-05-09 03:13:05
Φωτογραφία για Ν. Μηταράκης: Το εμπόριο σημαντικό για την ανάπτυξη στην ΕΕ
Σημαντικές συμφωνίες για την ατζέντα του εμπορίου της ΕΕ θα συζητηθούν σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της ΕΕ (FAC- Trade), όπως δήλωσε ο προεδρεύων του Συμβουλίου υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, προσερχόμενος πριν λίγο στη συνεδρίαση του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι ο υφυπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το εμπόριο είναι πολύ σημαντικό για να προωθηθεί η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπό αυτή την οπτική θέλουμε να προωθήσουμε τις εμπορικές συμφωνίες που θα συζητηθούν σήμερα.

Το Συμβούλιο θα προβεί σε ανασκόπηση της προόδου των συμφωνιών με τον Καναδά, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όλες αυτές οι συμφωνίες είναι πολύ σημαντικές για την ατζέντα του εμπορίου.

Επίσης, θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις για την μετά Μπαλί ατζέντα, που ξεκίνησε από το άτυπο συμβούλιο της Αθήνας και το Συμβούλιο αναμένεται να δώσει την εντολή διαπραγμάτευσης για τα "πράσινα αγαθά" (Green Goods), μία πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από τα κράτη- μέλη της ΕΕ». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ