2014-05-09 08:13:15
Φωτογραφία για Leaseplan Hellas: Προσεχώς online πώληση μεταχειρισμένων εταιρικών ΙΧ και σε ιδιώτες καταναλωτές
Του Γιώργου Κ. Ανδρή

εφ. ΗΜΕΡΗΣΙΑ,

Μετά από 10 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά η Leaseplan Hellas έχει ήδη ετοιμάσει το επόμενο βήμα της για περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της αλλά και τους στόλου των οχημάτων της.

Ειδικότερα όπως τονίζει στην «Η» ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Φίλιππος Ζαγοριανάκος το επόμενο βήμα της Leaseplan περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός e-shop στο οποίο οι πελάτες θα μπορούν να πραγματοποιούν online τις παραγγελίες των οχημάτων τους ενώ παράλληλα θα ανοίξει και για τους ιδιώτες καταναλωτές ειδικό section πώλησης αυτοκινήτων που προέρχονται από επιστροφές εταιρικών αυτοκινήτων (Lease Back).

Με αυτές τις δύο καινοτόμες online υπηρεσίες η Leaseplan κάνει πολύ πιο εύκολη και άμεση την παραγγελία εταιρικών αυτοκινήτων ενώ από την άλλη μεριά οι καταναλωτές για πρώτη φορά θα έχουν πρόσβαση σε πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που μέχρι τώρα συμμετείχαν μόνο έμποροι...

Ο στόλος της Leaseplan ανέρχεται σε περίπου 11.000 οχήματα εκ των οποίων το 5% αφορά σε επαγγελματικά μοντέλα τα οποία μετά την πάροδο 4 ετών επιστρέφονται στην εταιρεία και κατόπιν δημοπρατούνται σε εμπορίες αυτοκινήτων.

Βέβαια με τη δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος στην πώληση των αυτοκινήτων με 1 χρόνο εγγύηση θα συμμετέχουν και ιδιώτες καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαγοριανάκο ο στόλος των αυτοκινήτων που επιστρέφονται είναι σε άριστη κατάσταση και ο μέσος όρος χιλιομέτρων που έχουν διανύσει κυμαίνεται μεταξύ 60.000-75.000 χλμ. και βέβαια διαθέτουν πλήρες ιστορικό τεχνικής συντήρησης με αποτέλεσμα να αποτελούν αξιόπιστες λύσεις.

Οσον αφορά για το 2014 ο γενικός διευθυντής της Leaseplan εκτιμά πως η εταιρεία θα σημειώσει αύξηση πωλήσεων 14% καθώς σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις θα υπάρξει έντονη ζήτηση στα επαγγελματικά αυτοκίνητα όπως επίσης και από φορείς του Δημοσίου.

Ειδικότερα για το Δημόσιο ο κ. Ζαγοριανάκος ανέφερε στην «Η» πως τα στελέχη του κράτους έχουν αντιληφθεί πλέον πως η μακροχρόνια μίσθωση κοστίζει πολύ λιγότερο από την συντήρηση των κρατικών αυτοκινήτων που δεν συντηρούνται σωστά με αποτέλεσμα η επισκευή τους πολλές φορές να είναι ασύμφορη...

Για το 2013 ο κλάδος της χρονομίσθωσης αυτοκινήτων σταθεροποιήθηκε σημειώνοντας μικρή πτώση ενώ το 2012 καταγράφηκαν μαζικές επιστροφές εταιρικών αυτοκινήτων κυρίως μεγάλου κυβισμού εξαιτίας του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης ενώ παράλληλα σημειώθηκαν και πολλές επιστροφές απλών εταιρικών μοντέλων καθώς πολλές εταιρείες έκλεισαν ή απέλυσαν εργαζομένους με αποτέλεσμα να μην χρειάζονται τόσο μεγάλο αριθμό οχημάτων.

Πάντως οι πελάτες όλων των εταιρειών χρονομίσθωσης διαμαρτύρονταν έντονα για τον τρόπο φορολόγησης των εταιρικών αυτοκινήτων και προσπαθούσαν να αλλάξουν τα μοντέλα που έχουν μισθώσει με άλλα που είναι φθηνότερα στη χρήση.

Σήμερα πάντως η συντριπτική πλειοψηφία των οχημάτων που επιλέγουν οι εταιρείες είναι τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα με κινητήρες έως 1.400 κ.εκ.

Οικονομικά μεγέθη

Η Leaseplan Hellas εμφανίζει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και σταθερή αύξηση τζίρου που ανήλθε στα 50 εκατ. ευρώ το 2013 ενώ το ύψος των συμβολαίων ανήλθε σε 120 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η σημαντική αύξηση εμφανίζει χρόνο με το χρόνο και ο στόλος της εταιρίας ο οποίος σήμερα ανέρχεται σε 11.000 οχήματα, την τοποθετεί στην στην πρώτη τριάδα των εταιριών λειτουργικής μίσθωσης με μερίδιο αγοράς της τάξης του 14%. Στόχος της LeasePlan Hellas είναι η κατάκτηση ηγετικού ρόλου στην αγορά και η περαιτέρω ανάπτυξη του στόλου της ώστε αυτός να ανέλθει στα 15.500 οχήματα έως το 2017. Θυμίζουμε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, η LeasePlan, που κλείνει τα 50 της χρόνια, αποτελεί τη Νο1 εταιρεία του κλάδου.

Παράλληλα και με γνώμονα τη συνεχή διεύρυνση και διαρκή ενίσχυση των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της με στόχο την βελτιστοποίηση και αποτελεσματικότερη διαχείριση των εταιρικών τους στόλων, η LeasePlan Hellas, παρέχει μια ευρεία γκάμα καινοτόμων υπηρεσιών και εργαλείων μεταξύ των οποίων και το Safeplan που συνιστά μια ολοκληρωμένη πρόταση εκπαίδευσης ασφαλούς οδήγησης και βελτίωσης της οδηγικής συμπεριφοράς η οποία αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια των οδηγών, συμβάλλει στη μείωση των ατυχημάτων και της κατανάλωσης καυσίμων και τελικά στην εξοικονόμηση σημαντικών πόρων για τις επιχειρήσεις.

Πηγή: imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ